Voorbeschouwing 2e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 2e etappe Vuelta a España 2018

Met Rohan Dennis in de rode leiderstrui vertrekt de tweede Vuelta-etappe van Marbella voor een lastige etappe. Blijft de Australiër leider of slaat Michal Kwiatkowski, die hem in de nek hijgt, toe? Wij blikken vooruit.

Parcours

Iets ten zuidwesten van Málaga gaat de Vuelta verder in Marbella. Tijd om aan het strand te liggen is er niet, want het peloton staat een lastige etappe te wachten. Om 13:35 uur klinkt het startschot voor een heuveletappe waarin liefst vier gecategoriseerde beklimmingen op het menu staan.

Vuelta a España 2018 etappe 2
Oplopende slotkilometers. ontstaan er op de tweede dag al verschillen?

De etappe start gelijk met de Puerto de Ojén, een klim van bijna zeven kilometer. Ongetwijfeld gaat dat al spektakel opleveren, want meerdere renners zullen azen op de wit-blauwe bergtrui. Na 85,1 kilometer vindt in El Chorro de enige tussensprint plaats en doemen daarna de Alto de Guadalhorce en Alto de Ardales op. Na de twee beklimmingen van derde categorie wordt er gedaald naar bekend terrein, want de laatste dertig kilometer rijden ze hetzelfde parcours op als even daarvoor. Op de Guadalhorce ligt na 163,5 kilometer koers de finishstreep getrokken.

Favorieten

De Guadalhorce is met een lengte van 5,5 kilometer en gemiddeld stijgingspercentage van 3,3% niet lastig, maar wel te lastig voor de sprinters. De laatste kilometer is het steilst (iets meer dan 5%), waardoor waarschijnlijk daar de verschillen gaan ontstaan. Een typische aankomst voor renners als Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde of Peter Sagan. Aangezien Kwiatkowski veel indruk maakte in de openingstijdrit is hij de topfavoriet voor deze etappe.

Michal Kwiatkowski 2018

Kwiatkowski kreeg de zege in de Ronde van Polen niet cadeau en en moest meerdere malen afrekenen met Dylan Teuns. De Belg van BMC is er in de Vuelta opnieuw bij en zal deze etappe met stift aangekruist hebben in het routeboek. Valverde moeten we op zo’n aankomst natuurlijk ook in de gaten houden, en als Peter Sagan aan de betere hand is dan zou ook hij kunnen toeslaan.

Outsiders voor de overwinning zijn Daniel Martin, Pello Bilbao, Simon Yates, Tiesj Benoot, Matteo Trentin en Wilco Kelderman, die zaterdag knap als tiende eindigde in de tijdrit. En wat kan Rohan Dennis? Zijn voorsprong op Kwiatkowski bedraagt slechts zes seconden..

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Michal Kwiatkowski
*** Alejandro Valverde, Dylan Teuns
** Peter Sagan, Daniel Martin, Pello Bilbao
* Simon Yates, Tiesj Benoot, Matteo Trentin, Wilco Kelderman, George Bennett

Live

Vanaf 15:00 uur is de tweede etappe live te zien op Sporza, Eurosport en de NOS. Met onze liveticker hoef je helemaal niets te missen en ontvang je vanaf 13:35 uur alle updates!

Share this post