Zieke Matthews niet van start gegaan

Zieke Matthews niet van start gegaan

Voor Michael Matthews zit de Tour de France er na amper vier etappes al op. De Australiër werd in de nacht van dinsdag op woensdag ziek en is niet fit genoeg om vandaag van start te gaan, dat meldt zijn ploeg.

Titelverdediger eruit

Matthews was de topfavoriet om de vijfde rit op zijn naam te schrijven. De rit van Lorient naar Quimper finisht heuvelop en is geschikt voor het type renner als Matthews. Helaas voor hem zit de Tour er al op en moet de winnaar van het puntenklassement in 2017 terug naar huis.

De Australiër was bezig aan een prima Tour de France en negende in het klassement, twee plaatsen achter zijn kopman Tom Dumoulin. Voor de Nederlander is het afhaken van Matthews de tweede tegenslag in korte tijd. Voor de Tour viel Wilco Kelderman al weg met een schouderblessure.

Greg Van Avermaet 2018

Lees ook

Voorbeschouwing 5e etappe Tour de France 2018

Benoot

Tiesj Benoot ging ook niet van start. De Belg kwam dinsdag op vijf kilometer van het einde hard ten val en liep daarbij een ontwrichte schouder op. Zijn ploegmaat Tomas Marczynski kwam eveneens ten val, maar is ondanks een kneuzing aan zijn linkerknie wel gestart.

Inmiddels zijn er zes uitvallers. Luis Léon Sanchez, Tsgabu Grmay en Axel Domont gingen Benoot en Matthews voor. Robert Kiserlovski kwam tijdens de vijfde etappe na amper twee kilometer ten val en moest ook noodgedwongen in de ploegleiderswagen stappen.

Share this post