Zakarin verliest een minuut, Nederlanders ongeschonden

Zakarin verliest een minuut, Nederlanders ongeschonden

Ilnur Zakarin is de grootste verliezer van de dag. De Rus kwam op vijf kilometer van het einde ten val en passeerde 59 seconden na ritwinnaar Fernando Gaviria de finishstreep. Steven Kruijswijk was ook betrokken bij die val, maar kon op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets van ploegmaat Robert Gesink zijn weg vervolgen en verloor geen tijd.

Hoofdrol voor Gesink

De valpartij gebeurde voorin het peloton. Diverse Sunweb-renners gingen tegen de grond, maar Tom Dumoulin bleef wel overeind en finishte de etappe als 23e. Bauke Mollema kwam als 61e over de streep en Kruijswijk 85e. De renner van LottoNL-Jumbo deed dat op de hogere fietsen/" 7136 target="_self">fiets van Gesink, die eerder op de dag ook al betrokken was bij een val. “Vandaag heeft Robert laten zien wat voor geweldige teamplayer hij is”, schrijft zijn ploeg op Twitter.

Fernando Gaviria 2018

Lees ook

Gaviria wint opnieuw, Groenewegen vierde

Zakarin verloor dus als enige klassementsrenner tijd op zijn concurrenten. De Rus stond vijftiende in het klassement en won twee jaar geleden een etappe in de Tour. Rigoberto Uran moest na de massale valpartij ook in de achtervolging om de schade te beperken en slaagde daar glansrijk in. Uran finishte net voor Kruijswijk en blijft in de top tien van het klassement staan.

Klassement na 4e etappe

Share this post