WK wielrennen in Noord-Nederland op losse schroeven

WK wielrennen in Noord-Nederland op losse schroeven

De kans dat het WK wielrennen in 2020 in Nederland wordt georganiseerd is bijzonder klein. De provincie Groningen trekt geen miljoenen uit voor het WK, waardoor het kampioenschap in Noord-Nederland op losse schroeven is komen te staan.

19 voor, 22 tegen

Woensdag werd er door de provincie Groningen tegen het plan gestemd om 5,8 miljoen euro vrij te maken voor het WK wielrennen in Noord-Nederland. De PVDA had een beslissende stem, maar kreeg geen antwoord op de vraag van gedeputeerde Patrick Brouns of een mogelijk begrotingstekort op conto van de provincie zou komen te staan. “Alles afgewogen, zegt de PVDA: Nee”, aldus fractievoorzitter Gert Engelkens tegen RTV Noord. 19 leden stemden voor, 22 tegen.

Eerder gaven Gedeputeerde Staten Drenthe en de gemeente Groningen wél aan te willen financieren. Drenthe zou vijf miljoen euro willen betalen, terwijl de gemeente Groningen er iets voor voelt om één miljoen euro te financieren. Doordat de Provincie Groningen nu afhaakt als geldschieter, is de kans klein dat het WK in 2020 alsnog naar Nederland komt.

Share this post