WK veldrijden 2019: Nederlandse selectie is bekend

WK veldrijden 2019: Nederlandse selectie is bekend

Bondscoach Gerben de Knegt heeft maandagochtend de selectie voor het WK veldrijden 2019 bekend gemaakt. Mathieu van der Poel voert de troepen aan en hoopt net als in 2015 de regenboogtrui te pakken. Bij de vrouwen mogen we spreken van een ‘dreamteam’.

Alle ballen op Mathieu

De Nederlandse mannenploeg mag met zeven renners starten. Mathieu van der Poel is de absolute topfavoriet om het WK te winnen. In 2015 was hij de sterkste in Tabor, maar daarna ging drie keer de overwinning naar Wout van Aert. In Bogense hoopt hij na zijn 5e plaats in 2016, 2e plek in 2017 en 3e plek in 2018 eindelijk weer op de hoogste trede te staan.

Met Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis heeft de Nederlandse ploeg twee outsiders voor het podium in de gelederen. David van der Poel en Corné van Kessel moeten een topdag hebben om daarvoor in aanmerking te komen. Sieben Wouters en Stan Godrie maken de selectie compleet.

IJzersterke vrouwenploeg

Bij de vrouwen is het niet ondenkbaar dat alle Nederlandse deelneemsters in de top-tien eindigen. Marianne Vos kan in Bogense voor de achtste keer wereldkampioen worden. Haar laatste wereldtitel dateert inmiddels van 2014 en met de wereldbeker-eindzege op zak zit het met haar vormpeil wel goed. Lucinda Brand (winnares in Hoogerheide), Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Denise Betsema en Sophie de Boer completeren de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado is de kopvrouw bij de beloftevrouwen.

“We zijn bij de elite categorieën en beloftevrouwen titelfavoriet. Bij de andere categorieën zijn we de outsiders voor een podiumplek”, blikt de bondscoach vooruit, die niet weet wat hem te wachten staat in Denemarken. “Het parcours in Bogense vormt voor iedereen een raadsel. Door de kwakkelende weersomstandigheden rond het vriespunt kan het een glad parcours worden, maar zeker ook een licht modderparcours.”

Nederlandse selecties WK veldrijden 2019

Selectie mannen:
1. Mathieu van der Poel
2. David van der Poel
3. Lars van der Haar
4. Corné van Kessel
5. Joris Nieuwenhuis
6. Sieben Wouters
7. Stan Godrie

Selectie vrouwen:
1. Marianne Vos
2. Maud Kaptheijns
3. Lucinda Brand
4. Annemarie Worst
5. Denise Betsema
6. Sophie de Boer

Selectie beloftes:
1. Ryan Kamp
2. Maik van der Heijden
3. Roel van der Stegen
4. Mees Hendrikx
5. Tim van Dijke

Selectie beloftevrouwen:
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Fleur Nagengast
3. Inge van der Heijden
4. Yara Kastelijn
5. Puck Pieterse
6. Shirin van Anrooij

Selectie Junioren:
1. Pim Ronhaar
2. Luke Verburg
3. Noah Vreeswijk
4. Hugo Kars
5. Lars Boven
6. Salvador Alvarado

Share this post