Waar is het veldrijden op tv te zien? EK en Niel

Waar is het veldrijden op tv te zien? EK en Niel

Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is. Scheelt weer stress!

Zondag 10 november, EK veldrijden

Het EK veldrijden wordt zondag in Silvelle georganiseerd. Mathieu van der Poel en Annemarie Worst zijn er net als vorig jaar in Rosmalen bij en verdedigen hun titel. De Nederlandse mannenploeg (start om 15.20 uur) bestaat verder uit Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en David van der Poel, terwijl bij de vrouwen (13.50 uur) Maud Kaptheijns, Yara Kastelijn, Geerte Hoeke en Sophie de Boer erbij zijn. Ceylin del Carmen Alvarado ontbreekt bij de vrouwenprofs; zij verdedigt haar titel bij de U23 (11.00 uur).

Sporza en Eurosport doen live verslag van de mannen- en vrouwenwedstrijd. Ook de NOS brengt het EK onder de aandacht, maar hoeveel minuten zendtijd het EK krijgt is nog niet bekend.

Sporza: vanaf 13.30 uur de vrouwen op Eén, aansluitend de mannen
Eurosport: vanaf 13.40 uur  de vrouwen op Eurosport 1, aansluitend de mannen
NPO1: niet bekend

Maandag 11 november, Jaarmarktcross in Niel

Het is een raar weekend, want zaterdag staat er geen UCI-cross in Europa op het programma. De mannen rijden daags na het EK in Niel, waar de Jaarmarktcross verreden wordt. Van der Poel kan in Niel direct zijn Europese kampioenstrui showen, want hij heeft de cross toegevoegd aan zijn programma. De cross maakt deel uit van de Soudal Classics en hoort dus niet bij de Superprestige of DVV Trofee.

Sporza: vanaf 13.30 uur de vrouwen op Eén, aansluitend de mannen
Eurosport: vanaf 13.45 uur de vrouwen op Eurosport 1, aansluitend de mannen

Mathieu van der Poel 2019

Share this post