Vuelta-organisatie stelt parcours 2019 voor

Vuelta-organisatie stelt parcours 2019 voor

De Vuelta a España 2019 kent zeven bergetappes en acht aankomsten berg- of heuvelop, dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Er is maar plek voor één individuele tijdrit van 36,1 kilometer.

Vuelta a España 2019 parcours

De 74e editie gaat op zaterdag 24 augustus met een ploegentijdrit over 18 kilometer van start in Torrevieja. Daarna gaat de Vueltakaravaan verder van Benidorm naar Calpe en wacht de eerste rit-in-lijn. De eerste dagen laat het klimspektakel nog even op zich wachten en biedt het parcours vooral mogelijkheden voor sprinters. De 5e etappe is het pas echt klimmen geblazen. De rit finisht op de Alto de Javalambre van 1e categorie.

De dagen erna gaat het op en af. Zondag 1 september staat er een korte etappe van amper 96,6 kilometer op het programma met liefst vijf beklimmingen. Na een welverdiende rustdag gaat de Vuelta dinsdag 3 september weer verder met de enige individuele tijdrit over 36,1 kilometer van Jurançon naar Pau. Op vrijdag 6 september finisht de 13e etappe op Los Machucos, een klim met stijgingspercentages van liefst 30%. In 2017 zegevierde Stefan Denifl op Los Machucos.

Magere slotweek

Voor de laatste rustdag (dinsdag 10 september) staan er op zondag en maandag nog twee bergritten op het menu. Op zondag eindigt de 15e etappe op Puerto del Acebo, een dag later wordt er spektakel verwacht op de Alto La Cubilla. In de slotweek is er nog maar weinig plek om tijd goed te maken. Woensdag, vrijdag en natuurlijk de slotrit op zondag zijn nagenoeg vlak. Op donderdag moet er flink geklommen worden, maar eindigt de rit na een afdaling. De voorlaatste etappe is in dat opzicht de enige kans om het klassement nog op een hoop te gooien. De 189 kilometer lange rit kent vijf beklimmingen, al eindigt het op de Alto de Gredos van ‘slechts’ 3e categorie. Op zondag 15 september eindigt de Vuelta in Madrid.

Samengevat: weinig kansen voor sprinters, veel klimwerk en weinig kilometers tegen de klok. Ideaal voor een renner als Steven Kruijswijk, die al heeft laten doorschemeren na de Tour de Vuelta te willen rijden. Dit jaar werd de Spaanse ronde gewonnen door Simon Yates.

Share this post