Vuelta: Mollema komt net tekort voor etappewinst

Vuelta: Mollema komt net tekort voor etappewinst

Bauke Mollema is er net niet in geslaagd om de vijfde Vuelta-etappe te winnen. De Groninger was samen met Alessandro De Marchi en Simon Clarke weggereden uit een grote kopgroep van 25 en werd in een sprint geklopt door Clarke.

Grote groep

Halen de vluchters het of draait het op een sprint uit? Dat was de vraag voor het begin van de vijfde etappe. Al snel werd duidelijk dat heel veel renners hun zinnen hadden gezet om mee te zitten in de vlucht van de dag. Na een razendsnelle openingsfase lukte het uiteindelijk 25 renners om weg te geraken. Daarbij zaten twee Nederlanders: Bauke Mollema en Maurits Lammertink.

Op de Alto El Marchal gingen Mollema, Alessandro De Marchi en Simon Clarke op avontuur. Ze pakten meer dan een minuut voorsprong op de achtervolgers Floris De Tier, Davide Villella en de in de virtuele leiderstrui rijdende Rudy Molard. Het werd een prachtig gevecht tussen de drie renners waarbij de ene na de andere probeerde weg te rijden, maar het draaide in Roquetas de Mar op een sprint uit. Favoriet Clarke klaarde met al zijn baanervaring de klus en versloeg Mollema en De Marchi. De drie achtervolgers kwamen nog dichtbij, maar grepen naast de ritzege.

Share this post