Vuelta 2018: LottoNL-Jumbo met Kruijswijk en Bennett

Vuelta 2018: LottoNL-Jumbo met Kruijswijk en Bennett

Steven Kruijswijk en George Bennett voeren de Vuelta-selectie van LottoNL-Jumbo aan. Kruijswijk mikt na de Tour de France op wederom een goed klassement, terwijl Bennett eerder dit seizoen als achtste eindigde in de Giro d’Italia.

Kruijswijk en Bennett

Kruijswijk finishte in de Tour knap als vijfde en reed daarna alleen nog maar de Clasica San Sebastián (9e). Ploegleider Merijn Zeeman zegt dat Kruijswijk na een rust- en trainingsperiode klaar is om in topvorm aan de Vuelta te beginnen, al heeft de Nederlandse ploeg met Bennett een gevaarlijke tweede klassementsman in de gelederen. In de Ronde van Polen reed de Nieuw-Zeelander zich warm voor de Vuelta en werd hij verdienstelijk vierde.

Danny van Poppel krijgt in de Vuelta de kans om voor de winst te sprinten in de vlakke etappes. Hij krijgt Lars Boom en Tom Leezer mee als steunpilaren, die moeten hem naar zijn tweede etappeoverwinning in de Vuelta piloteren. Van Poppel won in 2015 in dienst van Trek Factory Racing zijn enige rit in een grote ronde. Bert-Jan Lindeman won datzelfde jaar ook een Vuelta-etappe. Hij is er ook bij.

Debuut van Kuss

Een andere opvallende naam in de selectie is Sepp Kuss. De Amerikaan maakte indruk in de Tour of Utah door drie ritten en het eindklassement te winnen. Hij maakt in de Vuelta zijn debuut in een grote ronde. Floris De Tier maakt de selectie compleet.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Vuelta a España 2018:

Steven Kruijswijk
George Bennett
Sepp Kuss
Floris De Tier
Bert-Jan Lindeman
Danny van Poppel
Lars Boom
Tom Leezer

Share this post