Voorbeschouwing 8e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 8e etappe Vuelta a España 2018

Een blik op het routeprofiel roept alleen maar meer vraagtekens op: gaan we zaterdag sprinten of niet? De slotkilometers zijn verre van vlak, waardoor een sprint zeker geen garantie is. Wie wint er in Alméden?

Parcours

De 195,1 kilometer lange rit van Linares naar Alméden is op papier niet zwaar, maar dat was de zevende etappe van vrijdag ook niet. In werkelijkheid bleek het een slopende rit te zijn met een uitgedund peloton dat over de streep bolde achter winnaar Tony Gallopin. Zaterdag is het (juist: op papier) makkelijker.

Vuelta a España 2018 etappe 8

De rit kent één hindernis van derde categorie, maar dat is al halverwege de etappe. Daarna glooit het wel, maar gaat het niet steil omhoog zoals vrijdag. De etappe eindigt in Alméden waar voor de renners een zware slotfase wacht. De slotkilometers lopen gemiddeld namelijk bijna 4% op, met een uitschieter van zelfs 7%. Heel ideaal voor de sprinters is dat niet; timing wordt heel belangrijk. Of verrast er opnieuw iemand zoals Gallopin deed?

Start: 12:10 uur
Finish: 16:55 uur – 17:25 uur

Favorieten

In een normale sprint is Elia Viviani de snelste van het veld, maar zaterdag wordt het geen normale sprint. Peter Sagan kwam er in de eerste sprints nog niet aan te pas, maar toonde vrijdag beterschap door de groepssprint te winnen. Als hij zaterdag dezelfde benen heeft is hij de grote favoriet. Viviani moeten we niet uitvlakken en is achter Sagan een goede schaduwfavoriet.

Vuelta a Espana 2018 Viviani

Andere namen die we in de gaten moeten houden zijn Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo, Alejandro Valverde en Michal Kwiatkowski. De Pool verloor vrijdag kostbare tijd en zal zich graag willen revancheren. Andere kanshebbers zijn Nacer Bouhanni, Danny van Poppel, Simone Consonni, Tony Gallopin en Dylan Teuns.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Peter Sagan
*** Elia Viviani, Alejandro Valverde
** Michal Kwiatkowski, Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo
* Nacer Bouhanni, Danny van Poppel, Simone Consonni, Dylan Teuns en Tony Gallopin

TV

Eurosport en NPO1 zijn er vroeg bij (15:00 uur), Sporza volgt na de Brussels Cycling Classic (14:30 uur) pas om 16:45 uur.

Share this post