Voorbeschouwing 7e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 7e etappe Vuelta a España 2018

Het zit de Nederlanders nog niet helemaal mee in deze Vuelta a España. Twee dagen op rij greep een landgenoot naast de dagzege (Mollema en Van Poppel) en Wilco Kelderman verloor donderdag kostbare tijd. Hoe verloopt de zevende etappe?

Parcours

Het parcours oogt niet heel lastig, maar het venijn zit hem in de staart. Vanuit Puerto Lumbreras wordt er in noordwestelijke richting het binnenland ingereden naar Pozo Alcón. Het gaat de hele dag op en af, maar echt zware beklimmingen ontbreken. Voordat de finale aanbreekt staat alleen de Alto Collado de Laude van derde categorie op het programma.

Vuelta a España 2018 etappe 7

Dat is met nog ongeveer 70 kilometer te gaan, daarna daalt het iets af naar Ceal waar de Alto de Ceal van derde categorie (1,7 km à 7,8%). Na de klim is het geen moment meer vlak en loopt het richting de finish in Pozo Alcón vals omhoog. Ideaal voor aanvallers of voor typerenners als Alejandro Valverde.

Favorieten

De naam Valverde is gevallen. De 38-jarige Spanjaard rijdt in zijn eigen regio en liet eerder al deze Vuelta zien dat het met de benen wel snor zit. Samen met Michal Kwiatkowski is hij de grote favoriet voor de zevende etappe. De kans dat hij Rudy Molard uit de rode leiderstrui rijdt is klein, maar wel kan hij zijn achterstand op de Fransman verkleinen. Molard verloor in de door Valverde gewonnen etappe met aankomst in Caminito del Rey slechts acht seconden.

Vuelta a España 2018 Alejandro Valverde

De zevende etappe lijkt iets te zwaar te zijn voor de sprinters, maar als ze de klim van derde categorie overleven en de klassementsmannen het rustig aandoen kan het zomaar op een sprintje uitdraaien. Peter Sagan en Matteo Trentin zijn dan de mannen om in de gaten te houden, voor iemand als Elia Viviani is dit net te zwaar.

De derde optie is dat een vroege vlucht het haalt, net als in Roquetas de Mar. Voor Bauke Mollema is dit in ieder geval een mooie rit om zich opnieuw te tonen en wél de ritzege te pakken.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Alejandro Valverde
*** Michal Kwiatkowski, Peter Sagan
** Matteo Trentin, Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Simon Yates
* Tony Gallopin, Daniel Martin, Emanuel Buchmann, Rigoberto Uran, Wilco Kelderman, George Bennett

TV

De 7e etappe is vanaf 15:00 uur live te zien op Sporza en Eurosport 1. Via onze liveticker hoef je ook niets te missen.

Share this post