Voorbeschouwing 7e etappe Giro d’Italia 2019

Voorbeschouwing 7e etappe Giro d’Italia 2019

De Ronde van Italië is niet compleet zonder een slopend ritje met onderweg de nodige muri: korte en steile kuitenbijters die garant staan voor vuurwerk. In de zevende etappe komt dat voldoende aan bod. Wie wint er? Wij blikken vooruit.

Vasto -> l’Aquila (185 kilometer)

In de eerste zeventig kilometer langs de Adriatische Zee krijgen de klassementsmannen, die deze rit door de regio Abruzzen zeker op de afspraak moeten zijn, de tijd om hun benen op te warmen. Net als op de eerste klimmetjes van de dag met passages door heuveldorpen als Ripa Teatina en Chieti. Vervolgens gaat het veertig kilometer lang over licht oplopende wegen naar de voet van Le Svolte di Popoli (8,9 km à 5,6 %). In plaats van een afdaling volgt er eerst nog twintig kilometer vals plat. Pas als de renners 159 kilometer op hun fietscomputer hebben staan, krijgen ze afzink van acht kilometer voor hun wielen. Daarna is het nog een luttele zeven kilometer tot aan de twee gevreesde muri die gaan bepalen wie er met de overwinning vandoor gaat.


Het profiel van de route.

De echte waaghalzen plaatsen hun aanval al op het steile klimmetje naar Acquasanta. In de hoop dat ze na een korte, razende afdaling voldoende voorsprong hebben om de laatste muur naar de aankomst in L’Aquila, dat het afgelopen decennium meerdere keren werd geteisterd door aardbevingen. De kans is groot dat die poging in de kiem gesmoord gaat worden door de grote kanonnen, die niet alleen vechten voor de ritwinst maar background image ook voor de kostbare bonificatieseconden op de meet. Het belooft een explosief gevecht te worden.


De lastige laatste kilometers.

Favorieten

Donderdag sloegen de aanvallers toe. De kans is erg groot dat er vrijdag opnieuw een aanvallend ingestelde renner het zegegebaar maakt. Maar wie? De lijst met kanshebbers is enorm. Diego Ulissi kan voor het derde succesje zorgen bij UAE Emirates. Fernando Gaviria won al een etappe en Valerio Conti veroverde donderdag de roze trui. Juichend kwam een renner van UAE echter nog niet over de streep. Zorgt Ulissi daar nu wel voor?

Fernando Gaviria 2019
Gaviria won al een rit en Conti pakte het roze.

Mocht er geen aanvaller winnen, dan moeten we Primoz Roglic en Simon Yates in de gaten houden. Zij zijn op papier de sterkste klassementsrenners. Ook Vincenzo Nibali, Richard Carapaz, Bauke Mollema, Miguel Angel Lopez en David Formolo zouden goed uit de voeten moeten komen op de 7,7% steile aankomststrook in l’Aquila. Wij zijn benieuwd hoe het koersverloop zich evolueert!

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl:

*** Diego Ulissi of een andere aanvaller
** Primoz Roglic, Simon Yates, Richard Carapaz
* Miguel Angel Lopez, Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Davide Formolo

TV

Vanaf 13:00 uur is de etappe live op Eurosport 1 te volgen. Met onze liveticker hoef je ook niets te missen!

Valerio Conti 2019
Blijft Conti leider?

Share this post