Voorbeschouwing 7e etappe Giro d’Italia 2018

Voorbeschouwing 7e etappe Giro d’Italia 2018

Na een heerlijke bergetappe met aankomst op de Etna wacht het peloton een sprintetappe. De 159 kilometer korte etappe van Pizzo naar Praia a Mare heeft alles in zich om voor de derde massasprint te zorgen. Slaat Elia Viviani voor de derde keer toe? Wij blikken vooruit op de zevende Giro-etappe.

Parcours
Een week na de start in Jeruzalem is dan eindelijk het vasteland van Italië bereikt en kan de lange tocht naar het noorden worden aangevangen. Wie zo snel mogelijk wel wil uit de voet van de Laars pakt de snelweg A3, liefhebbers van mooie kustlijn en vergezichten over de Tyrreense Zee kiezen de nieuwe nationale weg SS18. Dat laatste zal ook het peloton doen. Na twee hectische drieluiken én de verplaatsing naar Pizzo krijgen de corridori op weg naar Praia a Mare even de tijd om op adem te komen. Maar dan moeten ze wel hopen dat de wind zich koest houdt. Hoe harder het waait, hoe meer kans om waaiers en des te hoger de nervositeit in het peloton zal zijn.

Giro d'Italia 7e etappe

Twee jaar geleden was Praia a Mare na het bezoek aan Nederland ook de eerste aankomstplaats op het Italiaanse vasteland. De zege ging destijds naar Diego Ulissi, die in de finale zijn slag sloeg op de Via del Fortino, Door dit ultrasteile klimmetje waren de sprinters op slag kansloos. De rappe mannen zullen blij zijn dat de Forino nu wordt overgeslagen en ze op de SS18 mogen blijven. Er moeten in de laatste twintig kilometer nog wel wat hoogtemeters worden overwonnen, maar dat mag voor de meeste sprinters geen probleem zijn. Dikke kans dat een op hol geslagen meute in de laatste drie rechte kilometer over de boulevard van Praia a Mare raast op weg naar de finishboog.

Favorieten
Als er een op hol geslagen meute raast naar de finish moeten we Elia Viviani in de gaten houden. De Italiaan van Quick-Step won de twee ritten-in-lijn op Israëlische bodem en toonde aan dat hij dé sprinter is van deze Giro. Alleen Sam Bennett, Sacha Modolo en Jakub Mareczko konden het Viviani een beetje lastig maken, al moest Bennett daarvoor de Italiaan wel bijna in de dranghekken rijden. Zij zijn de vier renners om in de gaten te houden.

Elia Viviani 2018

Danny van Poppel stelde in de eerste sprint teleur, maar toonde in de rit naar Eilat beterschap door als vijfde te finishen. Gemotiveerd door de overwinning van ploegmaat Enrico Battaglin zit er misschien voor de jonge Nederlander wel meer in dan een vijfde plaats en kan hij zich in Praia a Mare mengen voor de ritwinst. Andere kanshebbers zijn Jens Debusschere, Niccolo Bonifazio, Manuele Belletti, Kristian Sbaragli, Clement Venturini en Ryan Gibbons. Toegegeven: dat in dit rijtje de winnaar zit is bijna onmogelijk, als iedereen op zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets blijft zitten.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl:
**** Elia Viviani
*** Sam Bennett, Sacha Modolo
** Danny van Poppel, Jakub Mareczko, Jens Debusschere
* Manuele Belletti, Niccolo Bonifazio, Kristian Sbaragli, Clement Venturini, Ryan Gibbons

TV
De 7e Giro-etappe is vanaf 13:00 uur live op Eurosport te volgen. Via onze liveticker mis je ook helemaal niets.

Share this post