Voorbeschouwing 6e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 6e etappe Vuelta a España 2018

Woensdag greep Bauke Mollema net naast de ritzege; hij werd in een sprint verslagen door Simon Clarke. De kans dat het donderdag wederom op een sprint uitdraait is bijzonder groot, want dit is op papier de eerste échte sprintersrit. Slaat Elia Viviani opnieuw toe?

Parcours

Het peloton blijft flirten met de Spaanse stranden, want na een finish iets ten noordwesten van Almeria gaat de zesde etappe daar vandaag van start. De 155,7 kilometer lange etappe kent slechts twee hindernissen onderweg van derde categorie, maar verder is het nagenoeg vlak. Tegen de klok van zessen wordt de finish in San Javier verwacht.

Vuelta a España 2018 etappe 6

Alejandro Valverde zal zich als een vis in het water voelen, want de Vuelta gaat de komende etappes door zijn provincie Murcia. Helaas voor hem vindt hij vandaag geen parcours om het verschil te maken, maar toch moeten we Valverde niet uitvlakken. Hij won immers al op 38-jarige leeftijd zijn tiende Vuelta-etappe en staat straks in Innsbruck ook als WK-favoriet aan de start.

Start: 13:58 uur
Finish: 17:30 – 17:55 uur

Favorieten

Viviani is de snelste man in de Vuelta, dat is duidelijk. De Italiaan won de voorlopige enige sprint door Giacomo Nizzolo en Peter Sagan te verslaan en zal vandaag zijn ploeggenoten van Quick-Step de opdracht geven om het tot een sprint aan te laten komen. Woensdag was er ook een kleine kans op een massale sprint, maar reed er een te grote groep van 25 man weg om voor de tweede keer te sprinten.

Elia Viviani 2018

Viviani,Nizzolo, Sagan en Matteo Trentin zijn de grootste kanshebbers, daarachter volgen mannen als Danny van Poppel, Simone Consonni, Nacer Bouhanni, en Max Walscheid. Outsiders zijn Ryan Gibbons, Marc Sarreau en Tom Van Asbroeck.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Elia Viviani
*** Giacomo Nizzolo, Peter Sagan
** Matteo Trentin, Danny van Poppel, Nacer Bouhanni
* Simone Consonni, Tom Van Asbroeck, Max Walscheid, Ryan Gibbons, Marc Sarreau

TV

Vanaf 15:00 uur is de 6e etappe live te zien op Sporza en Eurosport 1. De koers is ook te volgen via onze liveticker.

Share this post