Voorbeschouwing 6e etappe Tour de France 2018

Voorbeschouwing 6e etappe Tour de France 2018

Dit is een finale om handen en vingers bij af te likken, want liefst twee keer moet de Mûr de Bretagne beklommen worden! Blijft Greg Van Avermaet leider en ontstaan er verschillen tussen de klassementsmannen? Wij blikken vooruit op de zesde Touretappe.

Parcours

Niet één passage van de Mûr de Bretagne, maar liefst twee in de laatste twintig kilometer! De zesde etappe wordt na de vijfde rit opnieuw een zware beproeving voor het Tourpeloton. De start vindt plaats in Brest en in oostelijke richting rijdt de Tourkaravaan richting de aankomstplaats. In het begin van de etappe staan er twee heuvels op het menu: de Côte de Ploudiry (3e cat.) en Côte de Roc’h Trévézel (4e cat.). Daarna gaat het 70 kilometer op en af naar de tussensprint in Plouguernével en draait men 27 kilometer later de plaatselijke ronde op.

Na de eerste passage van de zware Mûr de Bretagne (2 kilometer à 6,9%) volgt de bonussprint in Saint-Mayeux. Daarna draait het moegestreden peloton voor de tweede en laatste keer de muur op en wacht rond 17:21-17:43 uur de finish. Schrap al je afspraken, want dit gaat een mooie finale opleveren!

Sfeerfoto Tour de France 2017

Lees ook

Sprinten op de Bretonse Alpe d’Huez

Favorieten

De top tien op de Mûr de Bretagne van drie jaar geleden geeft een goede indicatie van wat wij vandaag kunnen verwachten. Met nog 800 meter te gaan voerde Chris Froome het peloton aan tot Alexis Vuillermoz versnelde. Het viel stil, waardoor Vuillermoz weg kon rijden en uiteindelijk de overwinning pakte. Daniel Martin werd tweede op vijf seconden voor Alejandro Valverde, die ten koste van Peter Sagan, Tony Gallopin en Greg Van Avermaet de groepsspurt won. Froome werd achtste voor Bauke Mollema.

Alexis Vuillermoz 2015

Vandaag belooft het weer een duel te worden tussen de puncheurs en de klimmers. Quick-Step heeft met Julian Alaphilippe en Philippe Gilbert twee grote kanshebbers. Gilbert plaatste woensdag in de rit naar Quimper als eerste een aanval op de oplopende slotkilometer en finishte uiteindelijk nog knap als derde, Alaphilippe werd vijfde. De winst ging naar Peter Sagan, maar voor hem lijkt de aankomst iets te zwaar te zijn. Lijkt, want Sagan maakte woensdag ontzettend veel indruk door ogenschijnlijk gemakkelijk naar boven te rijden.

Alejandro Valverde is samen met Daniel eveneens een topkandidaat. Valverde en sprintjes heuvelop; een ‘match made in heaven’. Hetzelfde geldt voor Daniel Martin, die drie jaar geleden niet voor niets als tweede eindigde en deze Tour als tegen een flinke achterstand aankijkt. Voor de Ier is het dus zaak om tijd terug te pakken, en waarom zou hij daar vandaag niet mee beginnen? Outsiders voor de zege zijn Greg Van Avermaet, Vincenzo Nibali, Adam Yates en Sonny Colbrelli.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl:

**** Julian Alaphilippe
*** Alejandro Valverde, Peter Sagan
** Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Daniel Martin
* Sonny Colbrelli, Vincenzo Nibali, Chris Froome, Adam Yates, Alexis Vuillermoz

TV
Vanaf 14:10 uur is de 6e Touretappe live te zien op Sporza, NOS en Eurosport 2.

Share this post