Voorbeschouwing 4e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 4e etappe Vuelta a España 2018

De Vuelta a España kent geen saaie etappes. Vandaag ook niet, want de vierde rit van Vélez-Málaga naar Alfacar gaat ongetwijfeld weer voor schommelingen in het klassement zorgen. Blijft Kwiatkowski leider en wie wint er bergop? Wij blikken vooruit.

Parcours

De etappe gaat om 13:19 uur van start en kent een rustige aanloop. Onderweg staan er twee beklimmingen van eerste categorie op het menu. De eerste klim draait het peloton na zo’n vijftig kilometer op: de Alto de la Cabra (18,2 kilometer à 5,2%). Na een korte afdaling gaat de klim nog bijna zes kilometer verder, waarna een langere afdaling – met tussenklim – het peloton naar Granada brengt.

Vuelta a España 2018 etappe 4

Op achttien kilometer van het einde staat daar de tussensprint gepland, maar de klassementsmannen zullen vooral de benen sparen om goed aan de slotklim te beginnen. De Puerto del Alfacar is namelijk 12,4 kilometer lang en stijgt gemiddeld 5,4%. Het is een geleidelijke klim met een uitschieter naar 11%, maar verder kent de Alfacar geen enorme stijgingswisselingen. De klassementsmannen mogen weer aan de bak.

Start: 13:19 uur
Finish: +- 17:27 – 17:55 uur

Favorieten

Na zijn etappeoverwinning in Caminito del Rey is Alejandro Valverde de topfavoriet om ook in Alfacar te winnen. Hij staat in het klassement 14 seconden achter Michal Kwiatkowski en kan bij een ritoverwinning (en tijdverlies van Kwiato) de rode leiderstrui overnemen. De Sky-renner maakt echter een te goede indruk; het moet heel raar lopen mocht hij zijn trui vandaag kwijtspelen.

Michal Kwiatkowski 2018

Valverde en Kwiatkowski zijn de topfavorieten voor de rit van vandaag, maar outsiders zijn er ook genoeg. Wilco Kelderman staat bijvoorbeeld derde in het klassement en eindigde in de door Valverde gewonnen etappe knap als vierde. Vandaag kan hij wederom goede zaken doen in het klassement en tijd pakken op mannen als Nairo Quintana, Simon Yates en Miguel Angel Lopez.

Steven Kruijswijk en George Bennett zijn ook twee gevaarlijke kanshebbers. Kruijswijk staat 11e in het klassement en Bennett 17e, maar allebei maakten ze al een sterke indruk. Ook Bauke Mollema is goed aan de Vuelta begonnen. De Trek-kopman staat na drie etappes op de tiende plaats, maar liet eerder al weten geen klassementsambities te hebben. Verandert hij van gedachten of heeft hij de rit van vandaag aangevinkt?

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Alejandro Valverde
*** Michal Kwiatkowski, Wilco Kelderman
** Simon Yates, George Bennett, Steven Kruijswijk
* Thibaut Pinot, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Dylan Teuns

TV

Vanaf 15:00 uur is de etappe live te volgen op Sporza en Eurosport 1. Met de liveticker van Fiets hoef je ook niets te missen.

Share this post