Voorbeschouwing 3e etappe Giro d’Italia 2019

Voorbeschouwing 3e etappe Giro d’Italia 2019

Veel mensen hadden zondag geen massasprint verwacht. Voor maandag is de kans op een sprint echter een stuk aannemelijker. Slaat Pascal Ackermann opnieuw toe of wint er iemand anders? Wij blikken vooruit.

Vinci -> Orbetello (219 kilometer)

Voordat het zover is moet er dik 200 kilometer worden weggetrapt door het Toscaanse binnenland. Het startschot wordt gegeven in Vinci, de geboorteplaats van de wereldberoemde kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci die 500 jaar geleden in 1519 overleed. Onderweg zijn er wat puntjes voor de bergtrui te sprokkelen en dat zal met name de dappere strijders van de wildcardploegen Bardiani-CSF, Androni Giocattoli-Sidermec, Nippo Vini Fantini Faizanè en Israël Cycling Academy aanmoedigen vol gas te geven vanuit het vertrek.

Voor de sprintersploegen is de etappe lange tijd overzichtelijk en goed te controleren, maar in de laatste twintig kilometer moeten ze op hun hoede zijn. Finishplaats Orbetello ligt in een lagune aan de Tyrreense Zee. Dat betekent dat de wind er vrij spel heeft en dus is er kans op waaiers. Datzelfde was twee jaar geleden het geval toen de aankomst van de derde etappe was getrokken in het Sardijnse Cagliari. Onder aanvoering van turbomotor Bob Jungels reed Quick-Step het gehele peloton aan bonken en ging er een groepje van slechts zeven man sprinten voor de bloemen. Fernando Gaviria wist het briljante werk van zijn ploegmakkers destijds koelbloedig af te ronden. De Colombiaan is vandaag een van de grote kanshebbers. Net als Elia Viviani, die mogelijk een nieuw huzarenstukje van Quick-Step compleet moet maken met ritwinst.

Start: 12:15 uur
Finish: +- 17:15 uur

Favorieten
Zondag maakten Pascal Ackermann en Elia Viviani de meeste indruk. Vooral de overwinning van Ackermann was heel sterk. De Duitser beloonde zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe door glansrijk de sprint te winnen. Viviani kwam simpelweg snelheid tekort om de Duits kampioen te kloppen. Ewan, die de sprint aanging, kon de perfecte lead-out van Jasper De Buyst ook niet bekronen met een overwinning.

Pascal Ackermann 2019
Ewan en Gaviria hebben het nakijken.

Maandag lijkt het opnieuw tussen hen te gaan. Fernando Gaviria zat zondag in het wiel van Ewan, maar kwam simpelweg snelheid tekort om de Australiër te passeren. Démare moest de sprint vanaf de tweede rij aanschouwen. Daarom hebben Ackermann, Ewan en Viviani een streepje voor. Aangezien Ackermann de beste klimmers is van die drie en hij dus zondag won, mogen we verwachten dat Viviani en Ewan maandag meer tegenstand bieden.

Outsiders voor de zege zijn Sacha Modolo, Giacomo Nizzolo (reed zondag lek), Davide Cimolai, Matteo Moschetti, Manuel Belletti, Jakub Mareczko en Kristian Sbaragli.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl:
**** Elia Viviani
*** Pascal Ackermann, Caleb Ewan
** Fernando Gaviria, Arnaud Démare
* Davide Cimolai, Jakub Mareczko, Giacomo Nizzlo, Sacha Modolo

TV
Vanaf 13:00 uur is de wedstrijd live op Eurosport 1 te zien. Met onze liveticker hoef je ook niets te missen.

Pascal Ackermann 2019

Share this post