Voorbeschouwing 3e etappe Giro d’Italia 2018

Voorbeschouwing 3e etappe Giro d’Italia 2018

Na de tijdrit door Jeruzalem en eerste rit in lijn van Haifa naar Tel Aviv, is het al weer tijd voor de laatste etappe op Israëlisch grondgebied. Slaan de sprinters toe in de lange 229 kilometer lange etappe van Be’er Sheva naar Eilat en wie gaat als leider de eerste rustdag in? Wij blikken vooruit op de 3e etappe van de Giro d’Italia 2018.

Parcours
Na een finish aan de Middellandse Zee staat er vandaag een aankomst aan de Rode Zee op het programma voor het roze wielercircus. Maar om daar te komen, moet eerst de Negev-woestijn worden doorkruist. Al vrij vroeg in de etappe passeert het peloton Sde Boker. Hier betrok David Ben-Goerion, de eerste premier van Israël die in 1948 de onafhankelijke staat uitriep, na zijn politieke carrière een buitenhuis en hier bevindt zich ook zijn graf. De tocht door de Negev is lang voor de renners en niet helemaal zonder obstakels.

Giro 3e etappe 2018

Het is een afwisseling van lakken stukken vals plat en korte afdalingen. Ondanks enig klimwerk is er onderweg slechts één bergje waar punten kunnen worden verdiend: de steile Ramon Krater, die met een diameter van veertig kilometer te boek staat als de grootste krater ter wereld. Het zijn allemaal feitjes die logischerwijs aan de coureurs voorbij zullen gaan. Het enige wat voor hen telt, is zonder kleurscheuren door de woestijn komen en het Israëlische drieluik goed afsluiten in Eilat. Aangezien de laatste 55 kilometer vlak en in het nadeel van de vluchters is, zal er naar alle waarschijnlijk wederom door een grote groep worden gesprint om de dagzege in de toeristische badplaats vlakbij de grens met Egypte.

Favorieten
Net als in de 2e etappe zijn de sprinters favoriet. Misschien wint Elia Viviani opnieuw, maar let ook op Sam Bennett, Sacha Modolo en Danny van Poppel.

TV
Eurosport 1 is er weer live bij, maar iets later dan anders ivm de uitzending van de MotoGP. Voor een liveticker kun je hier terecht.


We hebben alles over de Giro voor je verzameld op fiets.nl/giro. Je vindt hier de deelnemende renners en teams, de klassementen en uitslagen, het etappe-overzicht en tijdens de etappe’s een liveticker met het laatste nieuws.

Share this post