Voorbeschouwing 2e etappe Tour de France 2018:

Voorbeschouwing 2e etappe Tour de France 2018:

Na een chaotische openingsetappe wacht zondag opnieuw een lastige rit. De 182,5 kilometer lange etappe van Mouilleron-St-Germain naar La-Roche-sur-Yon is nagenoeg vlak, maar loopt in de laatste kilometers toch vies op met stijgingspercentages van 3 à 4 procent. Wie is de sterkste? Wij blikken vooruit.

Parcours

Om 13:20 uur wordt in Mouilleron-St-Germain het startsein gegeven. Dat is zo’n twee uur later dan zaterdag, maar dat komt doordat er zondag geen WK voetbalwedstrijd op het programma staat en er dus ‘gewoon’ rond 17:30 gefinisht kan worden. Voordat de finish in La-Roche-sur-Yon bereikt wordt, wacht het peloton een op papier niet zo’n uitdagend parcours. Na 28 kilometer staat de enige bergsprint van de dag gepland en moet Kevin Ledanois aan de bak om zijn bolletjestrui te verdedigen. Daarna gaat het op en af, maar van een heuvelrit is geen sprake.

Na 132 kilometer wacht de tussensprint en 14 kilometer voor de finish staat de bonussprint gepland. Al voor het ingaan van de laatste kilometer stijgt de weg met 3 à 4 procent en dat blijft het doen tot aan de finish. De laatste kilometer is nagenoeg vlak, dus mogen de topsprinters hun neuzen weer aan het venster steken. Wint Fernando Gaviria opnieuw en blijft hij geletruidrager of neemt iemand anders zijn troon over?

Favorieten

Als je in je allereerste grote ronde vier etappes en het puntenklassement wint, dan ben je een sterke coureur. Als je in je allereerste Touretappe direct een etappe wint, dan kan echt niemand meer om je heen. Fernando Gaviria werd in de chaotische slotfase van de openingsrit goed van voren gehouden door zijn ploeggenoten en versloeg in een rechtstreeks duel Peter Sagan. Volgen er meer duels tussen Sagan en Gaviria? Allebei willen ze maar al te graag met het groen om de schouders in Parijs arriveren. Zondag wordt duidelijk of Gaviria het Sagan daadwerkelijk moeilijk kan gaan maken.

Fernando Gaviria en Peter Sagan 2018

Dylan Groenewegen was samen met Gaviria de grote favoriet om de eerste etappe te winnen, maar Groenewegen stelde teleur en werd slechts zesde. Marcel Kittel toonde wel beterschap en passeerde de finishstreep als derde voor Alexander Kristoff. Misschien zorgt het voor meer vertrouwen bij de Duitser, die vooralsnog niet bezig is aan zijn beste seizoen uit zijn carrière. Met een beetje geluk en de juiste lead-out kan Kittel zomaar winnen in La-Roche-sur-Yon. Outsiders voor de overwinning zijn Sagan, Kristoff en Démare.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl:

**** Fernando Gaviria
*** Dylan Groenewegen, Marcel Kittel
** Peter Sagan, Arnaud Démare, Alexander Kristoff
* André Greipel, Mark Cavendish, Christophe Laporte, Michael Matthews, John Degenkolb

TV
De tweede etappe is rond 14:00 uur live te zien op de NOS, Sporza en Eurosport.

Liveticker
Via onze liveticker mis je helemaal niets van elke Touretappe!

Share this post