Voorbeschouwing 18e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 18e etappe Vuelta a España 2018

Na twee zware etappes wacht donderdag een relatief makkelijke etappe voor de overgebleven Vuelta-deelnemers. De 186,1 kilometer lange etappe van Enea de Los Caballeros naar Lleida is namelijk zo goed als vlak. Wordt het een sprint of slaan de aanvallers toe?

Parcours

De achttiende etappe is ideaal voor de sprinters. Onderweg staat er namelijk geen enkele klim op het menu en houdt niets hen tegen om te sprinten voor de overwinning. Lleida was in 2015 voor de laatste keer aankomstplaats in de Vuelta en leverde toen met Danny van Poppel een Nederlandse ritzege op.

Vuelta a España 2018 18e etappe

Voor de klassementsmannen is de achttiende rit een mooie mogelijkheid om de batterij op te laden voor twee loodzware bergetappes. Na de vlakke sprintersrit wacht vrijdag namelijk een bergetappe van Lleida naar Andorra en zaterdag staan er liefst zes gecategoriseerde beklimmingen op het programma in de rit van Andorra naar de Coll de la Gallina. Zondag eindigt de Vuelta met een vlakke etappe naar Madrid.

Favorieten

Elia Viviani is natuurlijk de topfavoriet om de achttiende rit op zijn naam te schrijven. De Italiaans kampioen was al twee keer succesvol en zou zomaar vier etappes kunnen winnen deze Vuelta. Peter Sagan en Danny van Poppel zijn Viviani’s grootste concurrenten.

Elia Viviani 2018

Van Poppel won dus in 2015 al in Lleida door Daryl Impey en Tosh van der Sande te verslaan. Deze Vuelta finishte hij al vier keer bij de beste zes en was hij meerdere keren dicht bij zijn tweede ritzege in een grote ronde. In de rit naar Lagos de Covadonga deed de sprinter zelfs bergop werk voor George Bennett, een teken dat het met de benen wel goed zit.

Andere kanshebbers zijn Giacomo Nizzolo, Simone Consonni, Matteo Trentin, Max Walscheid en Nelson Soto.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Elia Viviani
*** Danny van Poppel, Peter Sagan
** Giacomo Nizzolo, Simone Consonni, Max Walscheid, Matteo Trentin
* Nelson Soto, Ivan Garcia, Ryan Gibbons, Tosh Van der Sande, Tom Van Asbroeck, Marc Sarreau

TV

Vanaf 15:00 uur is de rit live op Eurosport 1 en Sporza te zien. De finish wordt rond 17:27-17:54 uur verwacht.

Share this post