Voorbeschouwing 15e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 15e etappe Vuelta a España 2018

De renners snakken naar de tweede rustdag, maar helaas voor hen wacht er nog één bergetappe. De 178,2 kilometer lange etappe van Ribera de Arriba naar Lagos de Covadonga eindigt ongekend steil. Wie wint er en gaat met een goed gevoel de rustdag in? Wij blikken vooruit.

Parcours

De klim naar Lagos de Covadonga is gemiddeld niet heel lastig met 7,2% stijgingspercentage, maar de uitschieters van soms wel boven de 20% maken de klim zo ongekend zwaar. Al twintig keer maakte de klim deel uit van de Vuelta. De laatste keer was in 2016 toen Nairo Quintana met 24 seconden voorsprong Robert Gesink en Chris Froome voorbleef. Gesink maakte die dag deel uit van een vroege vlucht, maar werd op 2,5 kilometer van het einde voorbijgereden door latere winnaar Quintana.

Vuelta a España etappe 15
Mooie etappe met aankomst op de Lagos de Covadonga.

De 15e etappe kent onderweg drie hindernissen. Vooral de Mirador del Fito (1e cat.) gaat een belangrijke rol spelen. De klim wordt twee keer opgereden en twee keer vanuit een andere plaats. Na de laatste passage van de Fito duurt het dertig kilometer voordat de slotklim wordt opgereden. Daar mogen alle remmen los en komen we erachter wie als leider de rustdag ingaat.

Favorieten

Het lijkt weer een mooie strijd te gaan worden tussen de grote namen. Nairo Quintana viel zaterdag meerdere keren aan, maar werd telkens teruggepakt door landgenoot Miguel Angel Lopez. Uiteindelijk profiteerde Simon Yates en pakte de Brit de overwinning en de leiderstrui. Zij zijn opnieuw de grote kanshebbers.

Vuelta a España 2018

Andere mannen die we in de gaten moeten houden zijn Alejandro Valverde, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot, Wilco Kelderman en Rigoberto Uran. Het gaat hoe dan ook een interessante etappe worden!

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Nairo Quintana
*** Miguel Angel Lopez, Simon Yates
** Alejandro Valverde, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot
* Rigoberto Uran, Ion Izagirre, Enric Mas, Wilco Kelderman, Emanuel Buchmann

TV

Vanaf 13:30 uur is de rit live te zien op Eurosport 1 en Sporza.

Share this post