Voorbeschouwing 10e etappe Vuelta a España 2018

Voorbeschouwing 10e etappe Vuelta a España 2018

Na een welverdiende rustdag gaat de Vuelta a España 2018 dinsdag weer verder. Simon Yates is de nieuwe drager van de rode trui en moet op zijn hoede zijn, want Alejandro Valverde volgt slechts op één seconde. Wisselt de trui opnieuw van eigenaar? Wij blikken vooruit.

Parcours

Valverde zal het ongetwijfeld niet laten om een poging te wagen, maar helaas voor El Imbatido is het parcours niet ideaal voor een wisseling van de wacht. De rit van Salamanca naar Fermoselle is namelijk op één hindernis na zo plat als een centavo.

Vuelta a España 2018 etappe 10

Om 13:21 uur gaat de tiende etappe in Salamanca dus van start. Salamanca is de geboorteplaats van Dani Navarro, maar de Cofidis-renner (volgend jaar Katusha-Alpecin) doet dit jaar niet mee. De finish is gelegen in Fermoselle, waar ook de gelijknamige Alto de Fermoselle beklommen moet worden. Na de klim van derde categorie volgt een dertig kilometer lange sprintvoorbereiding en weten we tussen 17:27 en 17:53 uur wie de tiende etappe heeft gewonnen.

Favorieten

We gaan sprinten, dus zijn alle ogen gericht op Elia Viviani. Als het parcours iets oploopt haakt Viviani af, maar daar heeft hij dinsdag geen last van. De Italiaans kampioen is de favoriet en moet als hij nog kans wil maken op de puntentrui winnen, want zijn achterstand op Valverde bedraagt al veertig punten.

Elia Viviani 2018

Danny van Poppel maakte zaterdag in Almadén veel indruk door achter Alejandro Valverde en Peter Sagan als derde te eindigen. Als hij zoals in Alhaurín de la Torre niet te vroeg op kop komt is hij samen met Sagan de man om het Viviani lastig te maken. Ook Nacer Bouhanni zal door zijn overwinning in San Javier met veel vertrouwen aan de start staan. Giacomo Nizzolo is de vijfde grote kanshebber.

Sterren volgens fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl

**** Elia Viviani
*** Peter Sagan, Danny van Poppel
** Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni, Simone Consonni
* Ivan Garcia Cortina, Max Walscheid, Matteo Trentin, Ryan Gibbons, Marc Sarreau, Tom Van Asbroeck

TV

Vanaf 15:00 uur is de 10e etappe live te zien op Sporza en Eurosport 1. Via onze liveticker hoef je ook niets te missen.

Share this post