Viviani wint weer in de Giro, Van Poppel derde

Viviani wint weer in de Giro, Van Poppel derde

De dertiende rit in de Giro d’Italia 2018 heeft de derde overwinning voor Elia Viviani opgeleverd. De Italiaan was in een massasprint veel sneller dan Sam Bennett en Danny van Poppel, die opnieuw in de top drie eindigde. In het klassement verandert er nauwelijks iets.

Vijf aanvallers

Om 12:55 uur klonk in Ferrara het startschot voor de dertiende Giro-etappe. Na tien kilometer ontstond er een kopgroep met de renners Marco Marcato (UAE Emirates), Eugert Zhupa (Wilier), Andrea Gendarme (Androni), Markel Irizar (Trek-Segafredo) en Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF). Het peloton gaf ze alle ruimte, waardoor er tussen Ferrara en Nervasa della Battaglia nauwelijks iets gebeurde.

De enige hindernis van de etappe lag op vijftien kilometer van het einde met een klimmetje naar Montello. De vijf overleefden de heuvel en wisten nog een tijdje voor het peloton uit te rijden, maar op zes kilometer voor de finishstreep zat hun vlucht er op.  De ploeggenoten van Danny van Poppel zetten zich in de laatste twee kilometer op kop van het peloton, terwijl Elia Viviani wat ingesloten raakte.  Marco Coledan demarreerde onder de vod van de laatste kilometer en pakte een mooie voorsprong.

Derde zege voor Viviani

Even leek het een succesvolle poging te worden, maar in de laatste 400 meter werd hij teruggepakt door het sprintende peloton. Modolo ging van ver de sprint aan, maar zag Viviani vanuit verslagen positie de kop pakken en naar zijn derde overwinning rijden. Sam Bennett werd nog net tweede voor Van Poppel en Sacha Modolo.

Share this post