Viviani wint opnieuw in de Giro d’Italia

Viviani wint opnieuw in de Giro d’Italia

De derde en laatste Giro-etappe in Israël is gewonnen door Elia Viviani. De Italiaan zat in de laatste kilometer opgesloten en werd door Sam Bennett bijna de hekken ingedrukt, maar won toch zijn tweede Giro-etappe. Rohan Dennis gaat als leider de rustdag in.

Sprintetappe

Met Viviani als topfavoriet ging de derde etappe in Be’er Sheva van start. Drie renners gingen al vroeg op avontuur: Frapporti, Boivin en Barbin. Ze reden lange tijd aan de leiding, maar werden in de laatste tien kilometer teruggepakt. In het peloton gebeurde er – ondanks de hevige wind – weinig en koerste een compleet peloton op de tweede massasprint af.

Quick-Step nam in de slotkilometers het heft volledig in handen, maar kopman Viviani verloor in de laatste twee kilometers het wiel van zijn ploeggenoten. Tim Wellens trok vervolgens de sprint aan en zag Bennett overnemen, waarna Viviani in diens wiel sprong. Bennett veranderde van lijn en drukte Viviani bijna de hekken in, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Italiaan.

Dennis blijft leider

Sacha Modolo finishte als tweede voor Bennett, Jakub Mareczko en Danny van Poppel, die beterschap toonde na zijn mindere optreden van zaterdag. Rohan Dennis finishte in het peloton en blijft leider. De Australiër nam na de door Tom Dumoulin gewonnen openingstijdrit in de tweede rit de leiding over van de Nederlander en verdedigt in het klassement een één seconde voorsprong.

Uitslag 3e etappe Giro d’Italia 2018:

1. Elia Viviani 5:02:09 uur
2. Sacha Modolo ,,
3. Sam Bennett ,,
4. Jakub Mareczko ,,
5. Danny van Poppel ,,
6. Jens Debusschere ,,
7. Manuel Belletti ,,
8. Baptiste Planckaert ,,
9. Mads Pedersen ,,
10. José Goncalves ,,

Share this post