Vive le Vélo begint weer, Avondetappe scoort goed

Vive le Vélo begint weer, Avondetappe scoort goed

Maandag 16 juli 2018 zal de boeken ingaan als een zwarte dag voor de sportliefhebber. Na meer dan een maand van voetbalplezier, twee weken tennis van het hoogste niveau op Wimbledon en negen Touretappes was er plots niets meer. Het WK is afgelopen, Wimbledon klaar en in de Tour een rustdag. Gelukkig zijn er altijd nog de talkshows over wielrennen, althans..

Vive le Vélo start vanavond

Ondanks het gele succes van Greg Van Avermaet in de Tour de France was Vive le Vélo nog helemaal niet begonnen. Op Sporza konden de voetballiefhebbers genieten van een voetbalpraatprogramma en schoof analist Eddy Planckaert soms aan om over de Tour te praten. Gelukkig is er in Nederland gewoon de Avondetappe, waar Dione de Graaff dagelijks op een locatie in Frankrijk gasten ontvangt en het laatste nieuws bespreekt. Ongeveer een miljoen Nederlanders per aflevering kijken naar De Avondetappe en daarmee staat het programma steevast bovenaan in de kijkcijfers.

Vive le Vélo gaat dus pas vanavond (dinsdag 17 juli) van start. Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke en zal omstreeks 21:30 uur beginnen. Op RTL7 wordt Tour du Jour (20:30 uur) gepresenteerd door Bart Nolles, maar dat programma kan vaak niet meer dan 200.000 kijkers plezieren. Keuze genoeg dus, maar waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Loading ... Loading …

Share this post