Veldrijden op televisie, hoe laat en waar?

Veldrijden op televisie, hoe laat en waar?

Het einde van 2018 nadert, maar het wielerjaar is nog lang niet voorbij! De veldrijders hebben dit jaar nog drie wedstrijden op het programma staan, en ook het nieuwe jaar 2019 wordt uiteraard met een cross afgetrapt. Waar en hoe laat is alles te zien? Hieronder een overzicht.

Vrijdag 28 december: Azencross.

De Azencross in Loenhout wordt sinds 1984 georganiseerd en maakt deel uit van de DVV Verzekeringen Trofee. In het klassement is het nog ongekend spannend, want door de off-day van Mathieu van der Poel op de Koppenberg bedraagt zijn achterstand op Toon Aerts iets minder dan een minuut. Slaat hij vrijdag al zijn slag en neemt hij de leiding van de Belg over? Zdenek Stybar is er trouwens ook bij.

Vanaf 13:30 uur is de cross live op Sporza te zien.

Zaterdag 29 december: Bredene.

Zonder Mathieu van der Poel vindt zaterdag de Sylvestercross in Bredene plaats. Wout van Aert is wel van de partij en hoopt voor het derde jaar op rij de veldrit op zijn naam te schrijven. De cross is niet op Sporza te zien, maar wel op de commerciële zender VTM.

Vanaf 13:35 uur te zien op VTM.

Zondag 30 december: Diegem.

De laatste veldrit van het jaar wordt georganiseerd in Diegem. Bij kunstlicht springt bij de mannen pas om 20:00 uur het startlicht op groen (18:40 voor de vrouwen) en gaat Van der Poel voor 6 op 6 in de Superprestige. Bij de vrouwen is het een stuk spannender: Alice Arzuffi (62 punten) wordt op de voet gevolgd door Annemarie Worst (60) en Sanne Cant (60). De moeite waard om te kijken!

Vanaf 19:55 uur te zien op Ziggo Sport.

Dinsdag 1 januari: Baal.

Zorg dat je op Nieuwjaarsdag alle verplichtingen ’s ochtends of ’s avonds hebt, want ’s middags is het tijd voor de GP Sven Nys. Wat is er mooier dan uitbuiken op de bank met cross op tv? Sporza zendt de cross live uit. Om ongeveer 16:05 uur weten we of Van der Poel voor het tweede jaar op rij het zegegebaar in Baal heeft gemaakt.

Vanaf 13:35 uur te zien op Sporza.

Share this post