Van Garderen moet de Tour met gebroken hand verlaten

Van Garderen moet de Tour met gebroken hand verlaten

De Tour de France heeft amper een week geduurd voor Tejay van Garderen. De Amerikaan kwam in de zevende rit ten val en brak daarbij zijn hand. Hij reed de etappe nog wel uit, maar na het maken van een röntgenfoto kwam de gebroken hand aan het licht.

Val met Teunissen

De valpartij gebeurde al vroeg in de etappe, net na het verlaten van startplaats Belfort. Samen met Mike Teunissen lag Van Garderen op de grond, maar Teunissen kwam er een stuk beter van af. “Het was mijn eigen schuld. Ik keek naar beneden, naar mijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Ik dacht dat er een papiertje in mijn voorwiel was gevlogen. Precies op dat moment zag ik een verkeerseiland over het hoofd en kwam ik ten val.”

“Ik kan niemand anders de schuld geven van deze val, behalve mijzelf. Ik hoop dat niemand anders gewond is geraakt door mijn schuld”, zegt hij op de site van EF Education First. Van Garderen reed de etappe wonderwel uit en finishte iets achter het peloton. Na bestudering van de röntgenfoto kwam zijn gebroken hand aan het licht. “Het is niet verstandig om hem door te laten rijden. Niet alleen omdat het ongezond is, maar ook voor de veiligheid van de andere renners”, aldus ploegbaas Jonathan Vaughters.

Sterke ploeg

Van Garderen begon met veel vertrouwen aan de Tour. In de Dauphiné eindigde hij knap als tweede in het eindklassement. Samen met Mike Woods en Rigoberto Uran vormde hij een sterk blok, al verloor hij op La Planche des Belles Filles al zeven minuten op de andere klassementsmannen. “We gaan hem missen, want hij was in vorm. We wensen hem een spoedig herstel”, sluit Vaughters af.

Van Garderen is na Patrick Bevin (CCC) en Nicolas Edet (Cofidis) de derde uitvaller.

Share this post