Van Dijk wint derde keer op rij EK tijdrijden

Van Dijk wint derde keer op rij EK tijdrijden

Ellen van Dijk is net als in 2016 en 2017 Europees tijdritkampioen geworden. In het Schotse Glasgow was de regerend Nederlands kampioene twee tellen sneller dan Anna van der Breggen, die als enige in de buurt kwam van Van Dijk.

Eén-tweetje

Er stond simpelweg geen maat op de Nederlandse dames. Trixi Worrack uit Duitsland zette als eerste renster een mooie tussentijd neer, maar nadat Van Dijk en Van der Breggen dat punt gepasseerd waren, bleek dat het een gevecht tussen twee Nederlanders zou worden. Van der Breggen passeerde als eerste van de twee de meet en verbeterde de tijd van Worrack met een minuut: 41:41 minuten. Van Dijk moest alle zeilen bijzetten om de tijd van Van der Breggen te verbeteren, maar slaagde daar wel in: 41:39 minuten. Worrack pakte het brons op 1:09 minuut van de winnares.

Om 14:00 uur komen de mannen in actie. Namens Nederland doen Dylan van Baarle en Jos van Emden mee. De grootste concurrenten zijn Stefan Küng uit Zwitserland, de Belg Victor Campenaerts en Spanjaard Jonathan Castroviejo.

Share this post