Van der Poel wint voor de 11e keer op rij

Van der Poel wint voor de 11e keer op rij

Mathieu van der Poel blijft maar winnen. Zaterdag was de Europees kampioen de sterkste in de Waaslandcross, en vandaag stond er geen maat in de wereldbekerwedstrijd in Namen. Van der Poel won met een minuut (!) voorsprong op Wout van Aert en tekende voor zijn 17e overwinning van het seizoen.

Slechte start Van Aert

De start verliep voor iedereen zonder problemen, behalve voor één man: Wout van Aert. De wereldkampioen schoot uit zijn klikpedaal en begon als +- 25e aan de eerste modderstroken. Laurens Sweeck had de kopstart en kreeg de vertrouwde renners mee, waaronder Van der Poel. Na twee rondjes vond de Nederlander het welletjes en reed hij weg van Sweeck, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Binnen korte tijd had hij zijn voorsprong uitgebouwd tot een halve minuut en was de wedstrijd al(weer) verreden.

Achter Van der Poel was Van Aert bezig aan een sterke inhaalrace. Op de ‘schuine kant’ liet Van Aert zelfs Vanthourenhout en Aerts (die een ronde eerder nog onderuitgleed) achter. Joris Nieuwenhuis deelde zijn wedstrijd ook goed in en was lange tijd met Aerts aan het strijden voor de derde plaats. Helaas voor Nieuwenhuis moest hij in de laatste rondes zijn meerdere erkennen in de Belg, maar werd hij wel knap vierde.

Na iets meer dan een uur ploeteren door de modder mocht Van der Poel het zegegebaar maken. Op 1:04 minuut finishte Van Aert als tweede en doet hij daarmee goede zaken in het wereldbekerklassement. Aerts, die derde werd, blijft wel leider. Woensdag vindt de volgende WB-manche in Heusden-Zolder plaats.

Oranje boven bij de vrouwen

Bij de vrouwen toonde Lucinda Brand zich voor de tweede keer het sterkste in een wereldbekercross. De Sunweb-renster reed weg uit een omvangrijke kopgroep en werd pas aan de meet teruggezien door de rest. Marianne Vos, die goed was gestart en even met Denise Betsema aan de leiding reed, eindigde uiteindelijk als tweede. De leidster in het wereldbekerklassement gaf 27 seconden toe. Annemarie Worst maakte het Nederlandse podium compleet.

Share this post