Van der Poel wint in Bredene 28e veldrit van 2019

Van der Poel wint in Bredene 28e veldrit van 2019

Het wielerjaar 2019 zit er voor Mathieu van der Poel op. In Bredene schreef hij zijn 28ste crosswedstrijd van het jaar op zijn naam. Halfweg cross reed hij weg bij Tim Merlier, die op meer dan een minuut achterstand als tweede eindigde.

‘Het was een lastig parcours’

Van der Poel stond bij afwezigheid van viervoudig winnaar Wout van Aert en Toon Aerts in Bredene als absolute topfavoriet aan de start, maar won er nog nooit. “Het was een vrij moeilijk parcours met veel diepe sporen. Ik vond het een leuke cross”, zei hij in het flashinterview. In de slotfase kwam hij nog ten val, maar toen was de wedstrijd al verreden. “Ik probeerde zo min mogelijk fouten te maken, maar het was een moeilijk parcours om de juiste lijnen te vinden. Ik heb hier twee keer gereden en twee keer was het loodzwaar.”

Als Van der Poel voor het wielerjaar een rapportcijfer zou moeten krijgen, dan was hij met vlag en wimpel geslaagd. Hij won 28 veldritten, 10 wegwedstrijden en zegevierde ook meerdere malen op de mountainbike, waaronder op het EK. “Het was voor mij een uniek jaar. Dit komt misschien niet meer voor, dus ik ga er extra van genieten.”

Cant

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Cant. De Nederlandse topvrouwen waren niet van de partij. Zondagavond schreef Annemarie Worst de cross in Diegem nog op haar naam door af te rekenen met Ceylin del Carmen Alvarado.

Donderdag staat in Baal de volgende veldrit op het programma.

Ethias Cross Bredene 2019 Vrouwen

Share this post