Van der Poel valt door steward, maar neemt hem niets kwalijk

Van der Poel valt door steward, maar neemt hem niets kwalijk

De laatste veldrit van 2018 is zondagavond een prooi geworden voor Mathieu van der Poel. De Nederlander werd door een steward zelfs ten val gebracht, maar ook dat kon hem niet van de overwinning afhouden. “Ik neem die man niets kwalijk”, zei hij na afloop over het incident.

‘Hij deed dat niet met opzet’

Onder het kunstlicht werd de cross in Diegem verreden. Van der Poel begon niet scherp aan de wedstrijd en had – net als Wout van Aert – de start gemist. Na een korte inhaalrace raakte hij weer van voren en reed hij samen met Michael Vanthourenhout weg bij de rest. Net op het moment dat de Nederlander een gaatje had geslagen op Vanthourenhout, knalde hij vol op een onoplettende steward. Van der Poel krabbelde ietwat gedesillusioneerd weer op zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets, greep naar zijn nek en reed binnen no-time het gat op de Belg weer dicht. Na een nieuwe versnelling van MvdP was de koers verreden en mocht Van der Poel weer het vertrouwde zegegebaar maken. Vanthourenhout werd tweede, Toon Aerts eindigde als derde.

Na afloop ging het vooral over het incident met de steward. “Ik zag die man eerst rechts staan. Ik dacht dat hij zou blijven staan, maar hij twijfelde en ging nog naar links. Ik knalde er vol op en voelde mijn nek kraken. Mijn nek plooide helemaal dubbel. Dat zal morgen wel stijf zijn”, zei Van der Poel na afloop. De steward wilde een bril oprapen, maar zag daarbij Van der Poel over het hoofd. “Ik neem hem niets kwalijk. Hij deed dat niet met opzet. Het is wel jammer dat het gebeurde, want ik had wat moeite om daarna weer het juiste ritme te vinden.”

Winst voor Cant

Bij de vrouwen geen Nederlandse zege, maar winst voor Sanne Cant. Na een spannende cross bleef ze Annemarie Worst en Denise Betsema nipt voor. Door haar overwinning is Cant de nieuwe leidster in het Superprestige-klassement. Ze neemt de leiding over van Alice Arzuffi, die een off-day kende.

Share this post