Van der Poel toont ook in Loenhout zijn klasse

Van der Poel toont ook in Loenhout zijn klasse

Mathieu van der Poel heeft in Loenhout de Azencross gewonnen. Op de Nederlander stond zoals vaker dit seizoen geen maat. Van der Poel leek zelfs een dubbelslag te slaan en de leiding in het DVV-klassement te pakken, maar Toon Aerts redde in de slotronde de meubelen.

Duel tussen MvdP en Aerts

In Loenhout was het tien minuten spannend, daarna ging Van der Poel er vandoor. Op het wasbord reed Van der Poel weg van onder anderen Toon Aerts, Laurens Sweeck en Wout van Aert. Sweeck viel door materiaalpech (tot twee keer toe) letterlijk en figuurlijk weg van het voorfront, terwijl Aerts samen met Van Aert in de achtervolging probeerde te redden wat er te redden viel. Met een achterstand van 50 seconden op MvdP gingen ze de slotronde in en leek Aerts zijn leidende positie in het klassement kwijt te raken aan de Nederlander, maar met een knappe slotronde wist hij toch nog leider te blijven.

Van der Poel mocht na iets meer dan een uur cross het zegegebaar maken. Van Aerts won op iets meer dan een halve minuut achterstand de sprint om de tweede plek ten koste van Aerts, die zijn voorsprong in het DVV-klassement ziet minimaliseren tot zo’n tien seconden.

Brand succesvol

Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes. Lucinda Brand rekende in een lange sprint af met wereldkampioene Sanne Cant en landgenote Denise Betsema. Het is voor Brand na overwinningen in Tabor (WB), Overijse en Namen (ook WB) de vierde zege van het cross-seizoen.

Share this post