Van der Poel scoort acht op acht in de Superprestige

Van der Poel scoort acht op acht in de Superprestige

Mathieu van der Poel heeft in Middelkerke de Noordzeecross op zijn naam geschreven. De Nederlander schreef door zijn overwinning in stijl het Superprestigeklassement op zijn naam, want hij heeft alle acht de wedstrijden gewonnen. Een evenaring van het record van Sven Nys.

Skivakantie

Nys won in de winter van 2016-2017 alle veldritten in de Superprestige. Destijds zei hij dat hij het record per sé in handen wilden hebben, want ‘hier komt niemand meer aan’. Van der Poel was erop gebrand om het record te evenaren, al lag zijn focus niet de hele week op de veldrit: hij ging op skivakantie.

Daar was tijdens de cross niets van te merken. In de openingsronde was hij ietwat rommelig en maakte hij een foutje in de zandbak, maar twee ronden later was de cross alweer vroeg gedaan. Van der Poel reed weg en werd pas na de finish door de rest teruggezien. Het is voor Van der Poel zijn 31e zege van het seizoen. Michael Vanthourenhout werd tweede, Toon Aerts derde.

Mathieu van der Poel 2019

Na een midweek rust is Van der Poel volgende week alweer te zien op de weg. De Ronde van Antalya is voor de Nederlands kampioen de eerste wegwedstrijd van 2019. Hij richt zich dit jaar op diverse klassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

Betsema de sterkste vrouw

Bij de vrouwen waren de Nederlandse vrouwen oppermachtig. Denise Betsema rekende af met Ceylin del Carmen Alvarado en won haar vierde wedstrijd van 2019. De eindwinst ging niet naar een Nederlandse, want Annemarie Worst (de enige die Sanne Cant nog kon bedreigen) kwam niet in het stuk voor. Cant werd vierde en is de winnares van het regelmatigheidsklassement.

Denise Betsema 2019

Share this post