Van der Poel op jacht naar tweede eindwinst DVV Trofee

Van der Poel op jacht naar tweede eindwinst DVV Trofee

Voor Mathieu van der Poel kan het seizoen eigenlijk niet meer stuk, maar toch staan er nog belangrijke wedstrijden op het programma van de Nederlander. Zaterdag kan hij zich in Lille verzekeren van de eindwinst in het DVV-klassement. Zondag wacht de voorlaatste Superprestige-wedstrijd.

Winst binnen handbereik

Van der Poel liet de wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten en Pontchâteau schieten waardoor hij kansloos was voor de wereldbeker-eindwinst. Na zijn off-day op de Koppenberg leek hij ook de DVV Trofee op zijn buik te kunnen schrijven, maar na een knappe inhaalrace staat hij met nog één wedstrijd te gaan riant aan de leiding. Toon Aerts (winnaar van de wereldbeker) staat op 58 seconden en heeft in Lille een wonder nodig om Van der Poel nog van de troon te stoten. Michael Vanthourenhout volgt als derde op 5:26 minuten. Hij kan de Nederlander niet eens meer inhalen. Zelfs niet als Van der Poel afstapt, want dan krijgt MvdP ‘slechts’ vijf minuten aan zijn broek.


Mathieu van der Poel wacht een belangrijk weekend.

Zondag wacht in Hoogstraten de voorlaatste Superprestigemanche. Van der Poel scoort voorlopig uitstekend in de Superprestige en schreef alle zes de veldritten op zijn naam. Aerts vergezelde Van der Poel alle veldritten op het podium en volgt op tien punten achterstand als tweede. Wout van Aert staat derde, maar de drievoudig wereldkampioen heeft na de cross in Maldegem een punt achter zijn veldritseizoen gezet. Zonder pech wint Van der Poel volgende week in Middelkerke voor de vierde keer het klassement.

Cant of..?

Heel spannend is het bij de mannen niet, maar bij de vrouwen is er nog wel van alles mogelijk. Sanne Cant gaat in zowel het DVV-klassement als in de Superprestige aan de leiding, maar staat er niet zo glansrijk voor als haar ploeggenoot. Haar leidende positie in de DVV Trofee is stevig (1:22 minuut op Loes Sels), maar in de Superprestige verdedigt ze slechts één punt voorsprong op Annemarie Worst. Met nog twee wedstrijden te gaan is daar dus nog veel mogelijk.

Sanne Cant, Annemarie Worst 2019
Pakt Cant of Worst de winst in de Superprestige?

TV

Komt het nog op tv? Ja, zeker! Zaterdag is Sporza er vanaf 13:30 uur bij om live verslag te doen van zowel de vrouwen als de mannen. Zondag heeft Sporza niet de live-uitzendrechten van de cross in Hoogstraten. Telenet en Proximus hebben dat wel. In Nederland is de mannencross te volgen op het docu-kanaal van Ziggo Sports.

Stand DVV Verzekeringen Trofee (7/8)

Mannen
1. Mathieu van der Poel
2. Toon Aerts + 58 seconden
3. Michael Vanthourenhout 5:26 minuten

Vrouwen
1. Sanne Cant
2. Loes Sels + 1:22 minuut
3. Nikki Harris-Brammeier + 4:03 minuten

Stand Superprestige (6/8)
Mannen
1. Mathieu van der Poel 90 punten
2. Toon Aerts 80 punten
3. Wout van Aert 66 punten

Vrouwen
1. Sanne Cant 75 punten
2. Annemarie Worst 74 punten
3. Alice Arzuffi 63 punten

Share this post