Van der Poel kan op EK MTB niet voor stunt zorgen

Van der Poel kan op EK MTB niet voor stunt zorgen

Het EK wielrennen is al een tijdje in volle gang en heeft al voor aardig wat Nederlands eremetaal gezorgd. Op de baan pakte Nederland al vijf gouden medailles en op de weg één keer zilver, maar op de MTB is er geen medaille gepakt. Mathieu van der Poel behoorde tot de favorieten, maar kwam nooit in het stuk voor.

Geen trilogie

Van der Poel voltooide eerder al de Nederlandse trilogie door na het NK veldrijden en het NK wegwielrennen ook het NK mountainbiken te winnen en was nog in de race om ook de Europese trilogie te voltooien. Hij werd al Europees veldritkampioen en was één van de favorieten voor de Europese MTB-titel, maar de alleskunner kwam nooit in het stuk voor en reed al snel in een tweede groep achter een pak Zwitsers. Halverwege de wedstrijd gaf hij op.

Bij de vrouwen finishte Anna Tauber als zesde en ging de overwinning naar Jolanda Neff. Woensdag staat het EK tijdrijden op het programma en maakt Nederland bij zowel de mannen (Jos van Emden en Dylan van Baarle) en vrouwen (Ellen van Dijk en Anna van der Breggen) kans op de titel. Zondag doet Van der Poel weer mee aan de wegwedstrijd.

Share this post