Van der Poel en Vos zegevieren in Heusden-Zolder

Van der Poel en Vos zegevieren in Heusden-Zolder

Mathieu van der Poel en Marianne Vos hebben de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder gewonnen. Van der Poel maakte het niet heel spannend, terwijl het wedstrijdverloop bij de vrouwen een stuk interessanter was. Vos kende materiaalpech, knokte zich terug en won de cross.

Pech voor Van Aert

Al direct na de start was Van der Poel’s grootste concurrent getroffen door pech. Wout van Aert reed lek en stond een lange inhaalrace te wachten. Toen ook Michael Vanthourenhout met materiaalpech moest afhaken (hij lag op dat moment tweede achter Van der Poel) was de vogel gevlogen. Van Aert kwam nog wel terug en begon met een achterstand van 21 seconden aan de slotronde, maar wist dat in de slotkilometers niet meer goed te maken. Van der Poel mocht na 28 kilometer crossen op het autocircuit van Zolder het zegegebaar maken, voor de 12e wedstrijd op rij. Van Aert werd op 16 seconden tweede, Joris Nieuwenhuis leverde opnieuw een knappe prestatie door op 29 seconden als derde te eindigen. In Namen greep hij nog net naast een podiumplek.

Wereldbekerleider Toon Aerts werd vierde en blijft leider in het klassement, al nadert Van Aert wel tot op 7 punten. David van der Poel werd 7e, Lars van der Haar 8e en Corné van Kessel 10e. Zdenek Stybar maakte in Heusden-Zolder zijn (korte) rentree en finishte als 21e op bijna drie minuten.

Spannender bij de vrouwen

Bij de vrouwen bleef het lang bij elkaar. Met nog twee ronden te gaan viel de ketting van de sterk rijdende Marianne Vos eraf en viel ze meerdere plaatsen terug. Vooraan trok Sanne Cant direct door, maar namen Vos’ landgenotes Lucinda Brand, Ceylin Carmen del Alvarado en Maud Kaptheijns niet over. Vos kon terugkeren en vocht in de laatste ronde een mooi duel uit met Brand. Uiteindelijk trok Vos aan het langste eind en mocht ze voor de zevende keer in haar carrière zegevieren in Zolder.

Brand werd tweede voor Cant, Alvarado werd vierde en Kaptheijns vijfde. Inge van der Heijden (8e) en Annemarie Worst (9e) finishten ook in de top-tien.

Share this post