Van der Poel en Vos winnen in Bern

Van der Poel en Vos winnen in Bern

Mathieu van der Poel en Marianne Vos hebben de wereldbekerveldrit in Bern gewonnen. Van der Poel rekende in Zwitserland af met rivaal Wout van Aert, terwijl Vos sterker was dan landgenote Annemarie Worst.

Goed weekend

Daags na zijn overwinning in Boom stond er voor Van der Poel en zijn collega’s een lange verplaatsing te wachten. Waar Van der Poel en Toon Aerts met het vliegtuig naar Zwitserland vlogen, daar moesten de andere veldrijders het ‘gewoon’ met de camper doen. Die frisheid gaf misschien wel de doorslag, want samen met Van Aert – die zaterdag niet meedeed – was hij een maatje te groot voor de rest.

Van der Poel ging al vroeg in de cross op avontuur en zag Van Aert op zo’n 5 à 10 seconden blijven hangen. Het verschil bleef hetzelfde en uiteindelijk kwam de Belg slechts vijf tellen tekort voor de overwinning, maar Van der Poel had wel ruim de tijd om zijn vijfde overwinning van het nog prille seizoen te vieren. Wereldbekerleider Toon Aerts maakte op een minuut achterstand het podium compleet. Corné van Kessel werd zevende, Lars van der Haar negende.

Vos en Worst

Bij de vrouwen draaide het op een tweestrijd tussen Vos en Worst uit. In de slotronde reed Vos weg en werd ze niet meer teruggezien. Katie Compton werd derde voor Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado.

Marianne Vos 2018

Share this post