Van der Poel en Vos met vertrouwen richting EK

Van der Poel en Vos met vertrouwen richting EK

Het is amper november of Mathieu van der Poel’s zegeteller staat al op zes. Zondag was de 23-jarige Nederlander de sterkste in de derde manche van de Superprestige. Wout van Aert en Toon Aerts hadden het nakijken.

‘Ik had het niet verwacht’

Al in de openingsronde reed Van der Poel weg van de rest en werd hij niet meer teruggezien. Voor de zesde keer in zeven wedstrijden mocht hij het zegegebaar maken. Alleen in Lokeren won hij niet; een valpartij gooide roet in het eten met een DNF als gevolg. “Ik had het niet echt verwacht”, zei MvdP na de wedstrijd.

“Ik zat de eerste halve ronde in het wiel uit de wind, en toen ik demarreerde had ik meteen een gat. Ik heb ook wat seconden extra voorsprong gekregen omdat ze erachter twijfelden. Toen ik een halve minuut had, wist ik dat ze het moeilijk dicht zouden krijgen”, aldus de tevreden winnaar.

Titel verlengen

Zondag staat in Rosmalen het EK wielrennen op het programma en hoopt hij zijn titel te prolongeren. “Het is wel leuk om zo goed aan de start te staan. Ik voelde mij uitgerust. Dat geeft veel vertrouwen naar het EK. Als je die trui hebt, is het ook leuk om dat te verlengen.”

Bij de vrouwen ging de zege in Ruddervoorde naar Marianne Vos, Annemarie Worst werd tweede. Denise Betsema zorgde zaterdag voor een verrassing door de GP Neerpelt te winnen. Corné van Kessel maakte een uitstapje naar Luxemburg en keerde met overwinningsbloemen op zak huiswaarts.

Marianne Vos 2018

Selectie mannen voor EK veldrijden:
1. Mathieu van der Poel
2. David van der Poel
3. Lars van der Haar
4. Corné van Kessel
5. Stan Godrie
6. Sieben Wouters
7. Joris Nieuwenhuis
8. Gosse van der Meer

Selectie vrouwen voor EK veldrijden:
1. Marianne Vos
2. Maud Kaptheijns
3. Annemarie Worst
4. Sophie de Boer
5. Denise Betsema
6. Geerte Hoeke
7. Lizzy Witlox

Overige Nederlandse selecties vind je hier.

Share this post