Van der Poel en Brand winnen WB-cross Tabor

Van der Poel en Brand winnen WB-cross Tabor

De vierde manche van de wereldbeker heeft bij zowel de mannen als de vrouwen Nederlandse winnaars opgeleverd. Bij de mannen was Mathieu van der Poel veruit de beste. In de tweede ronde versnelde de Europees kampioen al en werd hij pas na iets meer dan een uur cross teruggezien.

Nederlands succes

Van der Poel had de beste start, maar reed nog niet volle bak door. Er ontstond een groepje met Van der Poel, Toon Aerts, Daan Soete, Lars van der Haar en Wout van Aert. In de tweede ronde nestelde Van der Poel zich op kop en versnelde hij in het bochtige gedeelte. Door een klein foutje van Aerts wist Van der Poel een kleine voorsprong te pakken. Iedereen wist op dat moment dat de vogel was gevlogen.

De strijd om de eerste plaats werd niet meer spannend, maar het duel tussen Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar om het zilver was een stuk interessanter. Van der Haar probeerde de kop te pakken voor de balkjes, maar daar stak de Belg een stokje voor. Vanthourenhout sprong over de balken waar Van der Haar moest lopen. Van der Haar kon de opgelopen achterstand in het restant van de slotronde niet meer goed maken en finishte als derde. Wereldbekerleider Toon Aerts bolde als vierde over de streep en blijft leider. Sterker nog: hij verstevigt zijn leidende positie ten opzichte van Van Aert. Van der Poel sloeg de WB-manches in de VS over en doet niet meer mee om de knikkers.

Wout van Aert kwam na een bewogen week als zevende over de finishlijn. In een sprintje bleef hij Joris Nieuwenhuis voor. Corné van Kessel werd twaalfde voor David van der Poel.

Brand wint, Vos afwezig

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lucinda Brand. De Sunweb-renster was in een spannende cross net iets sneller dan het Steylaerts-duo Annemarie Worst en Alice Arzuffi. Denise Betsema finishte als vijfde, Marianne Vos liet de cross in Tabor aan zich voorbijgaan. Eind november maakt ze in Koksijde haar rentree na een rustperiode.

Share this post