Van der Poel en Betsema winnen in Maldegem

Van der Poel en Betsema winnen in Maldegem

Mathieu van der Poel weet weer hoe het is om in de regenboogtrui te winnen. In Maldegem stond er geen maat op de 24-jarige renner, die Michael Vanthourenhout en Toon Aerts ruim voor wist te blijven.

Maldegem

Zondag was het in Bogense lange tijd een duel tussen Van der Poel en Van Aert, maar na amper drie seconden kon dat scenario al de prullenbak in. Van Aert schoot namelijk bij de start uit zijn pedaal en was kansloos voor een goede klassering. De Belg finishte uiteindelijk nog als achtste.

Halverwege de cross had Van der Poel een gat geslagen op Aerts, Vanthourenhout en Lars van der Haar, maar een klein foutje zorgde ervoor dat zij weer terug konden keren. In de slotfase reed Van der Poel weer bij ze weg en reed hij onbedreigd naar de overwinning. Vanthourenhout werd tweede, Aerts derde voor de gevallen Van der Haar.

Van der Poel rijdt dit seizoen nog vier crossen. In Lille (DVV), Hoogstraten, Middelkerke (allebei Superprestige) en Hulst staat hij aan het vertrek.

Betsema

Bij de vrouwen won de wereldkampioen niet. Sanne Cant had haar dag niet en werd slechts zesde. Denise Betsema ging met de bloemen naar huis. Laura Verdonschot werd tweede, Annemarie Worst derde.

Denise Betsema 2019
Denise Betsema was de beste bij de vrouwen.

Share this post