Van der Poel begint cross-seizoen, Terpstra met Boudat

Van der Poel begint cross-seizoen, Terpstra met Boudat

Mathieu van der Poel rijdt aanstaande zaterdag in Meulebeke zijn allereerste cross van het seizoen. De wereldbekerwedstrijden in Iowa en Waterloo liet de Nederlander nog schieten, maar op Belgische bodem is hij er wel gewoon weer bij.

Succesvol jaar

Van der Poel zat na het vorige cross-seizoen absoluut niet stil. Net als collega Wout van Aert reed hij meerdere wegwedstrijden. Niet onverdienstelijk, want de 23-jarige alleskunner won het Nederlands kampioenschap en werd ook tweede op het Europees kampioenschap. Na het EK won hij twee ritten in de Arctic Race of Norway en richtte hij zich op het WK mountainbiken in Zwitserland. Ook met succes: hij veroverde brons.

Zaterdag rijdt hij na een rust- en trainingsperiode zijn eerste veldrit van het nieuwe seizoen. Van Aert is er zaterdag ook bij, terwijl de in topvorm verkerende Toon Aerts ontbreekt en alleen zondag in Ronse meedoet. Aerts won beide WB-manches in de VS.

Terpstra naar Rotterdam

Niki Terpstra is er traditiegetrouw weer bij tijdens de Zesdaagse van Rotterdam en zal in Ahoy op de baan verschijnen met Thomas Boudat als koppelmaat. Terpstra en Boudat zijn per 1 januari 2019 ploeggenoten bij Direct Energie en rijden twee dagen later hun eerste koers samen. Boudat is net als Terpstra een erkende baanrenner.

Niki Terpstra 2018

“Thomas is een van de beste baanrenners ter wereld. Hij is rap en sterk en ik denk dat we zeker kans maken op de winst in januari. Daarnaast is het tof om meteen mijn visitekaartje af te geven voor mijn nieuwe team Direct Énergie. Als dat – zoals nu – met een ploeggenoot kan, is dat natuurlijk helemaal mooi”, zegt drievoudig winnaar Terpstra in het persbericht.

De Zesdaagse van Rotterdam vindt van 3 tot en met 8 januari 2019 plaats.

Share this post