Van der Haar wint Belgische seizoensopener

Van der Haar wint Belgische seizoensopener

Er is niets fijner dan met een overwinning aan een nieuw seizoen beginnen. Lars van der Haar heeft slechts een uur moeten wachten op zijn eerste zege van het seizoen, want de renner van Telenet-Fidea was op de Muur van Geraardsbergen in de Belgische cross-seizoensopener de beste.

Val en pech voor Van Aert

Van der Haar reed op de tweede plaats toen hij plots leider Wout van Aert passeerde. De Belg was even daarvoor gevallen en had op zijn nieuwe Stevens-crosser te kampen met materiaalproblemen. Van der Haar profiteerde daarvan en nam met nog twee rondes te gaan de leiding van de Belg over. Met een ultieme krachtsinspanning probeerde Van Aert het verschil van zo’n tien à twintig seconden nog goed te maken, maar tevergeefs: de vogel was gevlogen.

Van der Haar mocht na 59:32 minuten het zegegebaar maken en hield uiteindelijk 18 seconden over op Van Aert. Daan Soete maakte het podium op 24 seconden van zijn ploeggenoot compleet. “De materiaalpech van Wout was natuurlijk zonde voor hem, maar het kwam mij ten goede. Het parcours op en rond de Muur ligt me enorm goed. Het doet deugd om hier te winnen”, zei de winnaar na afloop op de site van zijn ploeg.

Geen Mathieu

Mathieu van der Poel was niet van de partij op De Muur. De alleskunner begint later aan het cross-seizoen na een druk programma vol weg- en mountainbikewedstrijden. De wereldbekercrossen in de Verenigde Staten laat hij daarom ook schieten, ook omdat het niet past in zijn programma.

Zijn oudere broer David is wel begonnen aan het cross-seizoen en pakte in een iets minder sterk deelnemersveld de winst in het Zwitserse Baden. David van der Poel reist overigens net als Mathieu niet af naar Amerika. Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters en Van der Haar doen dat wel. Marianne Vos voert de vrouwenploeg op 23 en 29 september aan.

Share this post