Van der Breggen onverslaanbaar in Luik-Bastenaken-Luik

Van der Breggen onverslaanbaar in Luik-Bastenaken-Luik

Ze noemen Alejandro Valverde ‘De Onverslagene’, maar wat Luik-Bastenaken-Luik betreft behoort die naam bij de vrouwen tot Anna van der Breggen. Vorig jaar zegevierde ze in de allereerste editie en zondag was ze in de tweede uitvoering wederom de beste. Ze kwam na een knappe solo als eerste over de meet.

Knappe achtervolging

De koers werd door bijna dezelfde renners gekleurd als in de Waalse Pijl. Toen reden Van der Breggen, Megan Guarnier, Ashleigh Moolman en Annemiek van Vleuten samen de Muur van Huy op en toonde Van der Breggen zich de sterkste, ditmaal was het Amanda Spratt die lange tijd aan de leiding reed. Op de laatste beklimming, de Côte de Saint-Nicholas, reed Van der Breggen in één ruk het gat van veertig seconden dicht en bouwden ze hun voorsprong op Van Vleuten en Moolman uit.

Met nog iets meer dan een kilometer te gaan reed Van der Breggen haar vluchtgenote uit het wiel en kwam ze alleen over de finish in Ans. Spratt eindigde als tweede voor Van Vleuten, die Moolman in een sprint versloeg. Ellen van Dijk finishte als vijfde voor Sabrina Stultiens.

Uitslag Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen:

1. Anna van der Breggen
2. Amanda Spratt
3. Annemiek van Vleuten
4. Ashleigh Moolman
5. Ellen van Dijk
6. Sabrina Stultiens
7. Pauline Ferrand-Prevot
8. Megan Guarnier
9. Shara Gillow
10. Rossella Ratto

The post Van der Breggen onverslaanbaar in Luik-Bastenaken-Luik appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post