Van Avermaet pakt de bollen: ‘Klein doel geweest’

Van Avermaet pakt de bollen: ‘Klein doel geweest’

In de schaduw van ritwinnaar en geletruidrager werd Greg Van Avermaet door zijn thuispubliek stevig toegejuicht. De CCC-kopman kwam op de Muur van Geraardsbergen als eerste boven en verdiende daarmee de bolletjestrui. “Het is een mooi begin van de ronde en een klein doel geweest.”

‘Dit is leuk in België’

Het was een bijzonder gezicht om Van Avermaet – Olympisch kampioen en winnaar van de grootste koersen – mee te zien zitten in een zinloze ontsnapping. Toch was het niet helemaal zinloos, want op De Muur stond de bolletjestrui op het spel. Na een mooi gevecht bleef hij landgenoot Xandro Meurisse – die wel als eerste boven kwam op de Bosberg – voor en mocht hij na afloop de bollen in ontvangst nemen.

“Ik rijd nu twee dagen in de bollen en dat is leuk in België”, zei hij na afloop tegen Sporza. Morgen is de ploegentijdrit en vallen er geen bergpunten te verdienen. “Het is altijd een klein doel geweest, maar ik probeerde het stil te houden om niet teveel volk wakker te schudden. Maar dit is geen hoofddoel. Een rit winnen en het geel dragen wel. Je zal als renner in de Tour maar één keer over de Muur rijden en dan moet je het beste eruit halen, en dat heb ik gedaan.”

Greg Van Avermaet 2019
Van Avermaet met Meurisse op de Muur.

Share this post