Van Aert kan het niet geloven: ‘Ik klop hier alle grote mannen’

Van Aert kan het niet geloven: ‘Ik klop hier alle grote mannen’

Wout van Aert is pas aan zijn allereerste grote ronde bezig, maar dat zie je er niet van af. Sterker nog: Van Aert reed nog nooit langer dan acht koersdagen achter elkaar. Op zijn tiende dag in de Tour deed hij het ongelooflijke: een etappe winnen. Hij versloeg niemand minder dan Elia Viviani en Caleb Ewan.

‘Onwaarschijnlijk gevoel’

Bij de teambespreking in de bus van Jumbo-Visma was het plan duidelijk: alle ballen op Dylan. De etappewinnaar van een paar dagen geleden zat echter niet mee in de voorste waaier (als zo’n beetje de enige topsprinter), waardoor overgeschakeld moest worden op Plan B. Aangezien Mike Teunissen ook de slag had gemist, werd Wout van Aert – nadat hij zijn werk voor kopman Steven Kruijswijk had gedaan – uitgespeeld. Met succes, want na een lange sprint versloeg hij de hele sprintelite.

“Dit is een onwaarschijnlijk gevoel”, zei hij na afloop voor de camera van Sporza. “Ik kan dit niet geloven. Ik klop hier alle snelle mannen”, vervolgt Van Aert, die van ver de sprint aanging. “Ik had van mijn vorige sprint geleerd dat ik niet te lang moest wachten. Ik wist dat je door dat hupje op 400 meter van de finish gelanceerd zou zijn. Ik ben nu wel vroeg aangegaan. Het leek erop dat ik er alleen uitkwam, maar Viviani kwam ook nog opzetten en het was vechten tot de finish.”

Van Aert wist niet zeker of hij gewonnen had, maar stak toch zijn armen in de lucht. “Dylan heeft mij ooit gezegd dat je dat altijd moet doen om zo de overwinning te claimen als ze de beelden niet zouden hebben.”

Share this post