Van Aert heeft tweede overwinning van seizoen binnen

Van Aert heeft tweede overwinning van seizoen binnen

Het heeft even geduurd, maar Wout van Aert heeft eindelijk weer het zegegebaar mogen maken. In Bredene was de wereldkampioen bij afwezigheid van Mathieu van der Poel de beste en tekende hij voor pas zijn tweede zege van het cross-seizoen.

Slechte start, goed einde

Van Aert kwam niet goed uit de startblokken en bleef een half uur lang rustig in de kopgroep zitten. Halverwege de cross zette de wereldkampioen aan en reed hij rap weg van Laurens Sweeck, Quinten Hermans, Jens Adams en Gianni Vermeersch. Van Aert werd niet meer teruggezien en mocht na 58 minuten en 7 seconden het zegegebaar maken. Hermans troefde Adams af in de sprint om de tweede plek. Sweeck werd vierde, Vermeersch vijfde.

Voor Van Aert is het zijn vierde overwinning in Bredene. Een record, want hij stond met Sven Vanthourenhout op gelijke hoogte met drie zeges. Van Aert was eerder al in 2014, 2016 en 2017 de sterkste. In 2015 deed hij niet mee, dus blijft hij 100% scoren.

Naast Van der Poel waren ook Toon Aerts, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis niet van de partij. Zondag tekenen zij wel present in Diegem, als ’s avonds onder kunstlicht de Superprestige-wedstrijd op het programma staat.

Brand blijft maar winnen

Bij de vrouwen begint het ook eentonig te worden. Lucinda Brand won deze maand al drie crossen en was vrijdag nog de sterkste in Loenhout. Zaterdag was ze opnieuw oppermachtig en verwees ze Loes Sels naar de dichtste ereplaats. Eva Lechner maakte het podium compleet.

Share this post