Van Aert heeft geen trek in fusieploeg Roompot-Crelan

Van Aert heeft geen trek in fusieploeg Roompot-Crelan

Donderdag werd trots de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s-Willems aangekondigd. Wout van Aert werd als kopman gepresenteerd, maar de Belg zelf ziet de nieuwe ploeg Roompot-Crelan helemaal niet zitten. Hij is het zat om als speelbal behandeld te worden.

Gebrek aan communicatie

Van Aert’s ploeg leek eerder met Aqua Blue Sport rond te zijn, maar buiten weten van Van Aert om. De deal strandde uiteindelijk, waarna de succesvolle wegrijder en wegrenner zijn onvrede uitte op Twitter. “Communicatie is de essentie van een goede samenwerking. Iedereen roept maar wat en steeds ben ik degene die men aanspreekt zonder dat ik zelf van iets weet. Ze verwachten prestaties van mij, maar volgend jaar op deze manier?”, schreef hij met de hashtag #sabbatjaar.

Donderdag werd dus de deal tussen Roompot en Sniper Cycling (het management achter Veranda’s-Willems) aangekondigd. Van Aert werd tot kopman gebombardeerd, maar de Belg ziet dat zelf even iets anders. “Hij is heel ontstemd over de situatie”, laat zijn manager weten aan Sporza. In Het Laatste Nieuws reageert Van Aert: “Bijna iedereen in het team is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract sta. Toch houdt het een keer op. En dat moment is nu gekomen. Ik wil zelf mijn carrière plannen.”

Lees ook

Roompot fuseert met Belgische ploeg Veranda’s-Willems (+update)

LottoNL-Jumbo

Het is een publiek geheim dat Van Aert per 2020 naar LottoNL-Jumbo vertrekt. Omdat Roompot-Crelan onder de Nederlandse vlag gaat koersen zou Van Aert volgend jaar al uit kunnen komen voor een Nederlandse ploeg, maar de kans is klein dat Roompot-Crelan dat gaat worden.

Share this post