Valverde klopt Sagan en Van Poppel in Almadén

Valverde klopt Sagan en Van Poppel in Almadén

Alejandro Valverde heeft zijn tweede etappeoverwinning in de Vuelta a España 2018 geboekt. In een lastige sprint was de 38-jarige Spanjaard sneller dan Peter Sagan en Danny van Poppel.

Drie aanvallers

Direct na de start gingen Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Jorge Cubero (Burgos-BH) en Héctor Saéz (Euskadi) op avontuur. Het peloton gaf ze alle ruimte, waardoor de drie vluchters de hele rit aan de leiding reden. Machado bleef als laatste over en werd met nog zes kilometer te gaan gegrepen door het peloton.

De aankomst was erg lastig en liep de laatste 2,4 kilometer met bijna 4% op. LottoNL-Jumbo nam het heft in de slotkilometer volledig in handen en zette Danny van Poppel goed af. Ivan Garcia Cortina ging van ver de sprint aan met Sagan in zijn wiel. De Slowaak kwam eruit en leek de winst te gaan pakken, maar toen kwam Valverde aan de andere kant van de weg opzetten en reed hij Sagan voorbij en boekte hij zijn tweede etappezege. Van Poppel finishte als derde.

Valverde stijgt door de tien bonificatieseconden naar de tweede plaats in het klassement en kent nu een achterstand van 37 seconden op Rudy Molard. Steven Kruijswijk eindigde als tiende in de etappe en vangt de lastige rit met aankomst bergop (La Covatilla) aan als negende.

Uitslag 8e etappe Vuelta a España 2018

1. Alejandro Valverde (Movistar) 4:35:54 uur
2. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
3. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
4. Ion Izagirre (Bahrain-Merida) ,,
5. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) ,,
6. Jésus Herrada (Cofidis) ,,
7. Simon Yates (Mitchelton-Scott) ,,
8. Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) ,,
9. Ivan Garcia (Bahrain-Merida) ,,
10. Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) ,,

Uitslag en klassement

Share this post