UCI stopt volgend jaar met WK ploegentijdrit

UCI stopt volgend jaar met WK ploegentijdrit

Dit jaar vindt de laatste WK ploegentijdrit voor merkenteams plaats, dat heeft de UCI bekend gemaakt. De Internationale Wielerbond stopt per 2019 met het organiseren van de ploegentijdrit voor merkenteams en gaat het onderdeel herzien.

Geen merken maar landen?

Tijdens het WK wielrennen in Bergen werd al naar buiten gebracht dat het onderdeel vanaf 2019 niet meer tot het WK-programma zou horen. De WK ploegentijdrit voor merkenteams werd in 2012 voor de eerste keer georganiseerd, maar kon de laatste jaren niet rekenen op veel enthousiasme van de ploegen. Wat er in de plaats komt van de ploegentijdrit is nog niet bekend, voor het WK van 2019 in Yorkshire wil men met duidelijkheid komen richting de bonden en ploegen.

Mogelijk worden de merkenteams vervangen door landenteams, al ziet niet iedereen dat zitten. De WK ploegentijdrit voor merkenteams stond zes keer op de rol en werd liefst drie keer gewonnen door Quick-Step. BMC was tweemaal succesvol en vorig jaar kroonde Sunweb zich tot wereldkampioenen. Ook de vrouwenploegen was namelijk succesvol.

Prijzengeld gelijk

In een persbericht maakte de UCI tevens bekend dat het prijzengeld voor zowel de mannen- als vrouwenploegen gelijk zal liggen. Alle WorldTour-ploegen zijn bij de mannen uitgenodigd om in september mee te doen aan de ploegentijdrit, bij de vrouwen mogen de vijftien beste ploegen op de ranking automatisch meedoen.

De wereldkampioenschappen wielrennen worden dit jaar georganiseerd in het Oostenrijkse Innsbrück.

Share this post