Tusveld valt en loopt dagwinst mis, Arndt pakt zege

Tusveld valt en loopt dagwinst mis, Arndt pakt zege

Nikias Arndt heeft de achtste rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Duitser was in een sprint de snelste van een grote kopgroep. Arndt’s ploeggenoot Martijn Tusveld reed heel even in kansrijke positie, maar schoof op een rotonde onderuit. Nicolas Edet is de nieuwe leider.

Tusveld mee

Tusveld maakte samen met twintig andere renners deel uit van de vlucht van de dag. Opnieuw was de kopgroep niet snel gevormd, maar uiteindelijk kregen ze wel een vrijgeleide van het peloton. Op de laatste klim, zo’n twintig kilometer van het einde, bedroeg de voorsprong zo’n zes minuten. Dat was precies voldoende voor Nicolas Edet om virtueel de rode leiderstrui van Miguel Angel Lopez over te nemen.

In de natte afdaling reden Tusveld, Guerreiro en Barcelo weg. Op het moment dat ze bijna werden ingerekend maakte Aranburu de aansluiting en stormden ze met zijn vieren op de aankomststreep af. Met nog enkele kilometers te gaan reed Tusveld weg, maar niet voor lang. Op een natte rotonde schoof hij onderuit en was hij kansloos voor een mooie notering.

Stybar probeerde in de slotkilometer nog een sprint te ontlopen, maar dat lukte niet. In een nat Igualada toonde Arndt zich vervolgens de snelste. Het peloton bolde op tien minuten achterstand over de streep, waardoor Edet de nieuwe leider is.

Share this post